Робимо ковбасу за
правилами. Стара
російська приказка «любов приходить і йде, а їсти хочеться завжди» вже говорить
про те, що бізнес, пов'язаний з харчуванням - безпрограшний варіант. А
за допомогою старої схеми типу «купи дешевше - продай дорожче» вже нікого не
здивуєш і гідних грошей не заробиш. Зовсім інша справа - виробництво. Наприклад, ковбаси. Скептики
стверджують, що виробництво ковбаси - заняття невдячне. Устаткування для
виробництва ковбаси дороге. А саме м'ясо продукт
швидкопсувний. Але
знавці, представники таких брендів як «Мікоян» та «Димов», на своєму прикладі
доводять зворотне. Та й мале ковбасне
виробництво не відстає. До
відома, баварські ковбаски зараз на піку популярності і користуються величезним
попитом в ресторанах. Ще
ніхто не відмовився від просмажених ковбасок на гарячій сковороді з темним
холодним пивом або не розкуштував сардельки в хрусткій паніровці з яєчнею. А
повз свіжої буженини та бекону гурмани не зможуть пройти ні за яких обставин. Від
покупки його не зупинять ні страх перед холестерином, ні ціни. Бізнес-ідея для малого
бізнесу. З
перерахованого вище робимо висновок - ковбасний цех краще відкривати при
великих ресторанах і готелях, супермаркетах або в місцях великого скупчення
людей. Важливо
врахувати, що виробництво ковбаси буде вигідно в тому випадку, якщо щоденний
обсяг у вас буде становити хоча б 1 тонну. Тому дізнайтеся, чи
буде на такі обсяги попит. Нарешті,
ви переконалися, що потрібну кількість клієнтів у вас буде. Саме час зайнятися
пошуком правильного приміщення. Врахуйте,
воно має бути не менше 300 квадратних метрів і звичайно ж з необхідними
комунікаціями: такими як гаряча та холодна вода, світло. До
речі, для переробки 1000кг м'яса вам буде потрібно 4,2 кубічних метра гарячої
води і 3,5 метра в кубі холодної та 120 кВт електрики. А
тепер настав час познайомитися з технологією виробництва ковбаси. (Див. малюнок) Ознайомившись з
технологією виробництва ковбаси, головне підібрати правильне приміщення. Саме приміщення
потрібно розділити на так звані зони. Перша
зона - холодильна - тут будуть зберігатися як сировину, так і готова продукція.
Друга
- обробна - тут ви будете різати м'ясо на шматки для подальшої переробки, і
нарешті - зона термообробки, власне сам процес виробництва ковбаси. Стіни
приміщення краще викласти білим кахлем на висоту 2 метри. Пол замостити світлою плиткою. Яке
обладнання для виробництва ковбаси ви виберете - російське чи закордонне -
вирішувати вам. Серед
вітчизняних виробників потрібно звернути увагу на завод «Востокптіцемаш» Усть -
Катавского вагонобудівного заводу імені С.М. Кірова.
Устаткування
для виробництва ковбаси цього підприємства нічим не поступаються закордонним
аналогам, і коштує набагато дешевше. Вартість
одного комплекту для переробки м'яса - близько 1 млн рублів. Окупність бізнесу. Не
більше півроку - такі прогнози дають фахівці з самоокупності бізнесу з
виробництва ковбаси зі штатом середньостатистичного цеху 7-8 чоловік. Інформація надана за матеріалами сайту
www.bbcont.ru Фото з сайту
www.romcor.ru
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-