Виробництво
кондитерських виробів є бізнесом, який може розраховувати на постійний попит і
стабільний дохід. Солодощі
люблять всі, незалежно від віку, а пропозиція охоплює будь-який рівень доходу
населення. Нестачі
в асортименті і кількості кондитерської продукції в даний час немає, тому для
того, щоб зайняти на цьому ринку стабільне становище і забезпечити собі
стабільну реалізацію та дохід, потрібно професійний підхід до організації
бізнесу та складання грамотного й успішного бізнес-плану.
Ретельна
розробка кожного етапу становлення кондитерського бізнесу обов'язкова і не
залежить від масштабності завдань і планованого асортименту кондитерської
продукції. При
цьому слід враховувати те, що невеликий асортимент вимагатиме великих зусиль
просування продукції на ринку по цілому ряду причин, тому складанням ретельно
продуманого бізнес-плану в цьому випадку нехтувати тим більше не варто. Однією
з позитивних сторін кондитерського бізнесу є те, що частка імпортної продукції
в цій частині ринку дуже мала і становить не більше десятої частини
реалізованої продукції. Зв'язки
з цим маркетингові дослідження слід проводити в першу чергу на внутрішньому ринку.
Маркетинг і збут
Одним
з основних розділів бізнес-плану є організація маркетингу і збуту, що включає
розробку рекламної компанії, дизайну етикеток і характеру розфасовки і.т.д. Для
реалізації продукції може бути використані як замовлення товару по каталогу по
інтернету і телефону, так і реалізація в пункти громадського харчування і через
оптові бази чи приватні точки продажу.
Обсяг виробництва
Розробка
кондитерського виробництва безпосередньо залежить від його масштабності. Відповідно,
потрібні абсолютно різні за змістом бізнес-плани та інвестиційні вкладення, так
як велике виробництво, як правило, використовує замість орендованих площ власні
майданчики, включаючи їх можливу споруду.
Площі та обладнання
Виробничі
площі повинні бути сплановані з урахуванням, крім самого виробництва, площ під
склад готової продукції, офіс, кімнат гігієни для персоналу. Слід
враховувати розмір і довжину готових виробничих ліній і запланований обсяг. Слід розглядати
приміщення від 400 кв.м і вище.
Для
випуску конкурентоспроможної продукції необхідно придбання якісних, бажано
імпортних, ліній та апаратів. Перевагу
краще віддавати фірмам Італії, Німеччини та Швейцарії.
Закупівля сировини
Слід
завчасно вирішити питання про наявність потенційних постачальників сировини,
тому що від
цього безпосередньо залежить вартість поставок і витрати на транспортування. Бажано
укладення довгострокових договорів на закупівлю сировини з їх виробником.
Персонал
Кондитерське
виробництво середнього обсягу вимагає наявність приблизно 7 працівників в кожну
зміну.
Оцінка бізнес-ризиків
При
оцінці можливих ризиків слід враховувати пропозицію конкурентів, у тому числі
поява нових, а також інфляцію, кризи і супутнє зниження купівельної спроможності.
Фінансові вкладення
Рентабельність
кондитерського виробництва повинна становити 35-40% при вкладенні інвестиційних
коштів від 3 до 30 млн. руб. Очікувана окупність бізнесу - 3
роки. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.rabotai.in
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-