Кури гриль є одним з найбільш затребуваних продуктів швидкого харчування. Те продукт продається за нормальною ціною та імен хороші смакові якості. Кури гриль допомагають впоратися, якщо в будинок нагрянули неждані гості.
Кури гриль, як фаст фуд продаються в кожному продуктовому магазині. Попит на цей продукт постійно зростає, тому можна розраховувати на прибутковий бізнес. Якщо ви вирішили почати займатися продажем курей гриль, то почитайте наші поради.
Доступність бізнесу
Бізнес продаж курей гриль є досить прибутковим бізнесом. Пояснюється цей мінімум витрат і швидкою окупністю. Крім цього для початку цього бізнесу не потрібно мати спеціальну освіту, тому даний вид бізнесу доступний будь-якій людині.
Щоб відкрити свій об'єкт потрібно зробити всього кілька речей:
• Отримати ліцензію;
• Придбати обладнання;
• Укласти договір на оптові поставки курей.
Але договір на поставки продукції, можна укладати після того, як ви зможете вийти на запланований обсяг продажів. Бізнес ідея з вибором місця з високою прохідністю. Цей обставина є запорукою успіху бізнесу.
Приміщення або вулиця
Питання про те, де ви будете відкрити точку потрібно вирішити заздалегідь, тому що від цього залежить купівля обладнання і орендна плата. Якщо вирішено займатися продажем на вулиці, то вам потрібна площа від 4 до 6 кв. метрів. Оренда в такому випадку буде низькою. До точки потрібно підвести електрику. Якщо такої можливості немає, то знадобиться автономне джерело живлення.
Якщо не можете вибрати, де відкривати точку, то вирішите це питання з точки зору фінансів, які у вас є. Оренда приміщення набагато вище, але продаж курей можна вести цілий рік. Крім того, покупці більше довіряють стаціонарних точок харчування.
В супермаркетах курей коштують дорожче, так як відбувається компенсація орендної плати. Висока вартість курей пояснюється ще й тим, що супермаркет викликає більше довіри у покупців.
Як вибрати гриль-обладнання
Бізнес продаж курей гриль будується на виборі головного обладнання - якісного гриля. Пропозицій на ринку багато, у вас є можливість купити лавовий, контактний, роликовий грилі та ін. Але як же, недосвідченому підприємцю зробити вибір.
Таке обладнання для продажу кури-гриль, як лавовий гриль імітує розпечене вугілля. Він використовується для приготування шашлику. Роликовий гриль купується для приготування хотдогів.
Курячі грилі бувають шампурний і карусельними. Відрізняються вони тим, що в шампурний грилях, кури насаджуються на шампур, в карусельних грилях, тушки курей укладаються в люльки. В обох випадках кури обертаються в грилі, а готуються вони під впливом інфрачервоного випромінювання. У карусельного гриля є одна перевага. Кур можна діставати з гриля поштучно.
Це важливо, оскільки людині, яка обслуговує гриль, не доводиться піднімати важкий шампур при завантаженні курей в гриль і під час їх вивантаження. Крім цього установка шампура з насадженими тушками досить незручна. А, крім того, якщо клієнтові подобається друга за рахунком курочка праворуч, то з шампура доведеться знімати всіх наявних курей.
Виходить, що обладнання для продажу кури-гриль у вигляді карусельних грилів, які застосовуються набагато частіше, зручніше в експлуатації. Готову курку потрібно зберігати теплою, тому доведеться придбати ще теплову вітрину. Це підвищить витрати інвестицій і збільшить рахунки за електроенергію. Можна купити і більш економічний гриль, який має вбудовану теплову вітрину. Тепло в ній збирається за рахунок роботи самого гриля.
При виборі гриля потрібно звернути увагу на його місткість, потужність і розміри. Апарат повинен бути проведений з нержавіючої сталі і мати антипригарне покриття. У гриль повинна бути інтегрована система вентиляції, за рахунок якої, гар і кіптява будуть виводитися назовні. Особливість конструкції апарату така, що обслуговуючий його людина легко зможе проводити гігієнічну обробку всіх частин гриля.
Гриль повинен мати скляні двері, щоб за процесом приготування міг спостерігати не тільки кухар, але і покупець. Ну і не варто забувати про презентабельному зовнішньому вигляді гриля.
Як просувати свій бізнес
Звичайно, ж, за допомогою реклами, на якій не варто економити, особливо на початку свого бізнесу. Недалеко від місця роботи можна повісити яскраві рекламні щити. Свій кіоск потрібно прикрасити картинками готових курей гриль і написами для залучення клієнтів. Технологія приготування грає не останню роль в просуванні бізнесі.
Розширення асортименту
Своїм клієнтам можна запропонувати не тільки кури гриль в різних маринадах, але й інший фаст фуд, у вигляді смажених ніжок або крилець.
Висновок
При грамотній організації процесу, бізнес на курях гриль стане дуже вигідним. На ринку завжди присутній постійне кількість покупців, готових купити ароматну курку гриль. Тому кількість замовлень буде також постійним. Якщо ви зуміли організувати все на вищому рівні, і не заощадили, то точка продажів курей гриль принесе стійких дохід. Окупаються витрати на бізнес за рік.
Після того, як ви налагодите продажу, вам потрібно провести заходи, для формування позитивної думки споживачів. Часто небажання купувати таку продукцію пов'язано з тим, що у покупців присутня негативна думка про зберігання готової сировини. Для цього потрібно використовувати:
• Яскрава реклама, що привертає увагу, реклама на причепі, яскраві щити;
• Креативне оформлення кіоску;
• Логотип вашої компанії і його нанесення на серветки, пакети та ін.
Головним способом просування вважається:
• Висока якість;
• Високий рівень сервісу;
• Технологія приготування.
Якщо знайти грамотний підхід і правильно організувати весь процес, то нове підприємство буде повноцінно працювати і виконувати свої функції. Найголовніше, що ця бізнес ідея буде приносити своєму власнику дохід.
 
|