У світі
налічується близько 4500 сортів червоного вина, що виробляються з червоних і
чорних сортів винограду. Наявність
великої кількості дубильних речовин надають червоним винам неповторний смак і
аромат. Саме
тому червоне вино так популярно серед населення більшості країн. Також
дієтологи і кардіологи часто говорять про користь червоного вина. Тому
попит на нього стабільний, стійкий і досить високий. У
зв'язку з цим, бізнес з виробництва червоного вина може стати хорошою нішею для
підприємців-початківців.
Червоний
колір вину надають особливі пігменти - антоціани, що знаходяться в шкірці
виноградин. Технологія
виробництва червоних вин така. Після
збору виноград надходить на виноробне підприємство, де його перевантажують в гребневідділяючу
машину. Надалі гребені
видаляються.
Відокремлені
ягоди дробляться і утворилася маса, що складається з соку, шкірки, м'якоті і
кісточок завантажується в мацерації - ємності для настоювання. При
наполяганні фарбувальні, смакові і ароматичні речовини з шкірки переходять у
сік.
Після
закінчення мацерації рідина зливається, а більш щільна фракція піддається
додатковому віджиманню. На
цьому вичавка завершується і починається наступний цикл - ферментації і
мацерації. Він
триває від 4 до 10 днів, причому ферментація може протікати природно, завдяки
власним винним дріжджам, що містяться на шкірці, або з додаванням спеціально
селекціонованих дріжджів.
Після
того, як вимочування закінчено, майбутнє вино зціджують (фільтрують), в результаті
чого відбувається відділення віджатих плодів, які потім піддаються віджиманню. З цього віджиму
потім виходить більш насичене вино.
Процес
старіння і ферментації червоного вина може тривати від трьох місяців до п'яти
років. Ідеальною
тарою для витримки червоних вин вважаються дубові бочки ємністю 225 літрів,
зроблені вручну за особливою технологією.
Виробники
червоних вин відчувають гостру конкуренцію з боку провідних світових виробників
- Франції, Італії, Іспанії, Португалії та інших. Однією
з проблем, з якою стикаються виробники - відсутність «розкручених» вітчизняних
брендів або, іншими словами - практично повна відсутність реклами. До цього
слід додати низьку культуру споживання вина.
До
того ж на тлі загального зниження попиту на дорогі вина, очікується значне
зростання споживання більш дешевих червоних вин. Тому
підприємцю варто звернути увагу саме на цей споживчий сегмент. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.objora.net
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-