Цукор відноситься
до продуктів харчування першої необхідності, на які завжди зберігається
стабільно високий попит. Його
різновид - цукор-рафінад відрізняється від звичайного цукру більш високим
ступенем очищення. У
продаж цукор-рафінад надходить в пресованому вигляді, а також у вигляді піску
та пудри. Освоїти
виробництво цукру-рафінаду не складно, отже, має сенс звернути увагу на цей
сегмент бізнесу починаючим підприємцям, які бажають розпочати свою справу.
Технологія
виробництва цукру-рафінаду дуже проста і доступна для організації невеликого
сімейного бізнесу. Для
цього потрібно зовсім небагато - знайти відповідне приміщення, закупити
обладнання, оформити всі необхідні дозвільні документи, домовитися з
постачальниками і організувати збут.
В
якості сировини використовуються два види цукру - тростинний і буряковий
цукор-пісок. Готовий
продукт з того та іншого сортів смаком практично не відрізняються, проте
закупівельна ціна бурякового цукру трохи нижче, що буде позначатися на
собівартості кінцевого продукту.
Процес
приготування цукру-рафінаду починається з того, що цукор-пісок заливається
гарячою водою і цей насичений розчин перетворюється в сироп, який потім
адсорбують і ретельно фільтрують. Відфільтрована
маса після цього завантажується в вакуумну систему, де вона доходить до стану
повного згущення. Щоб
маса стала білосніжною, її піддають обробці спеціальним харчовим барвником -
суспензією ультрамарину.
Після
цього підприємцю належить вибрати спосіб виготовлення цукру-рафінаду -
пресований або литий. Більш
кращим вважається пресований спосіб, при якому відбілювання цукрового сиропу
виробляється в центрифузі, а отримана суміш пресується і висушується. Процес
завершується розділенням затверділої маси на кубики.
Литий
спосіб виробництва більш дорогий і складний. При
виготовленні цукру-рафінаду цим способом цукрова маса розливається в спеціальні
форми, де вона поступово застигає. Після
цього, щоб видалити патоку, поверх маси заливають розчин очищеного цукру. Для
отримання кінцевого продукту ця операція повторюється 3-4 рази, після чого
готова застигла маса витягується з форм і ділиться на кубики.
У
виробника сьогодні є вибір - придбати лінію повного виробничого циклу або
окремі агрегати. Сучасні
лінії по виробництву пресованого цукру, як правило, оснащені пристроями
розфасовки цукрових кубиків по коробках. Залишається тільки
відправити їх в торгову мережу.
Основна
проблема - це домовиться з великими мережевими супермаркетами з продажу вашої
продукції. Тому що бажаючих
продаватися через них дуже багато. Тут
Вам на допомогу, безумовно, повинен буде прийти грамотний і досвідчений
менеджер з продажу. Не
варто економити на його зарплаті. Витрати
на такого менеджера в кінцевому підсумку окупляться з лишком.
Як
показує практика, окупність бізнесу з виробництва цукру рафінаду при
правильному підході складає 4-6 місяців. Це відмінний варіант малого
бізнесу. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.ua.all.biz
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-