Картопля фрі -
дуже популярне, смачна страва, широко поширене в мережах фастфуду. Його
готують з акуратно нарізаних «соломкою» шматочків картоплі, обсмажених у
великій кількості розпеченого рослинного масла. Сировиною
для картоплі фрі є бульби добірного картоплі середнього розміру (4-6 см). Допускається невелика
кількість очок.
Картопля повинен
бути абсолютно здоровим. В
середньому з чотирьох тонн свіжої картоплі виходить тонна картоплі фрі. Бізнес
цей дуже вигідний, оскільки не вимагає великих вкладень і досить швидко
окупається.
У
першу чергу необхідно знайти постачальника, у якого можна буде придбати
обладнання для виробництва картоплі фрі. Для
установки лінії по виробництву картоплі фрі достатньо буде невеликого
обладнаного приміщення.
Після
цього можна переходити безпосередньо до технологічного процесу приготування
картоплі фрі.
Перший етап - підготовка
сировини. Він
полягає в замочуванні і ретельній перевірці партії картоплі. Замочування
проводиться в 200-літрових ємностях. Перевірка і сортування
проводиться вручну.
Потім
відібраний картопля піддається очищенню в спеціальних машинах при постійній
подачі води не більше п'яти хвилин. Після
очищення картопля поміщається в пластмасові лотки, наповнені водою.
Тепер
необхідно перевірити якість чистки. Кожен
бульба ретельно оглядається, а залишки шкірки і оченята видаляються робітниками
за допомогою ножів. Готові
бульби укладаються у пластмасові лотки з водою і надходять на різання.
Різка
картоплі на брусочки розміром 4х4 мм проводиться на спеціальній машині, куди
безперервно подається вода. Цикл
різання триває 10 хвилин.
З
розвантажувального каналу машини нарізану картоплю зсипається в ємність з
водою. Потім
в окремому баку проводиться смивка крохмалю з нарізаної картоплі. Ця
операція виконується в закріпленій кошику, де картопля порціями 1-1.5 кг
протягом 2-3 хвилин ретельно перемішується і струшується.
Легка
просушка відмитого картоплі виробляється в тій же кошику на робочому столі або
підставці, після чого картопля перекладається у пластмасові лотки з водою.
Наступний
етап - бланшування картоплі проводиться з метою підвищення його клітинної
проникності. Ця
операція проводиться в бланшувателі - спеціальному пристрої при температурі від
70 до 900С протягом 3-7 хвилин, після чого картопля стає матово білим. Потім
бланшувальна картопля обсушуємо в сушильній шафі і надходить на обжарку у
фритюрниці, де знаходиться кипляче рослинне масло при температурі до 2000С. Фасовка
і упаковка готового картоплі фрі здійснюється фасово-пакувальної машини. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru
Фото з сайту www.globalfoods.ru
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-