М'ясо належить до
найбільш затребуваних продуктів, що становлять основу раціону харчування
людини, тому на них зберігається постійно високий попит. Бізнес
по виробництву м'ясних консервів завжди вважався прибутковим і прибутковим за
умови суворого дотримання технології і якості.
М'ясні
консерви виходять в результаті переробки м'яса за відомою технологічною схемою,
куди входять зачистка, оброблення, розбирання, жилкування і різання м'яса. В
даний час випускаються натуральні м'ясні консерви (тушонка), консерви з
субпродуктів, з м'ясопродуктів (ковбаси, сосиски, бекон шинка і т.д.), з птиці,
м'ясорослинні консерви, другі страви без гарніру і дієтичні консерви.
Якісна
тушонка виготовляється тільки з високоякісного м'яса без домішок і
непередбачених технологією виробництва продуктів і консервантів. Спочатку
заготовлене м'ясо за допомогою дискових м'ясорубок ріжуть на шматки по 50-70
грам. В крупну тару
йдуть більші шматки - по 200 грам.
При
консервуванні охолодженого або замороженого м'яса з банок обов'язково
видаляється повітря. Щоб
переконатися в герметичності загорнених банок, їх занурюють у гарячу воду при
температурі 85-90С.
Для
виготовлення натуральних м'ясних консервів використовується свинина 2-ой і 4-ої
категорії, баранина і яловичина 1-ої і 2-ої категорії з цибулею, сіллю і
спеціями.
Після
приготування всіх інгредієнтів і розфасовки банки надходять до закаточної
машини, де в результаті нагрівання з банок видаляється повітря. Сучасні
закаточні машини здатні наносити на кришки дату виготовлення.
Закочені
банки піддаються контрольному зважуванню, перевірці на герметичність, після
чого - стерилізації. Самі
банки безпосередньо перед заповненням також перевіряють на герметичність і
стерилізують гарячою водою і парою, при цьому в них перед фасуванням не повинно
бути залишків конденсату. Після
стерилізації консерви остуджуються, відстоюються, перевіряються, на них
наклеюються етикетки, і виробляється упаковка в короба.
Високоякісні
м'ясні консерви можливо проводити лише в умовах сучасного виробництва. Щоб
організувати таке виробництво, буде потрібно знайти цехове приміщення, площею
не менше 200 квадратних метрів, а також закупити обладнання для виробництва
м'ясних консервів.
Знайти
постачальника такого обладнання сьогодні зовсім не складно. Більшість
постачальників здійснюють доставку і складання устаткування у вас в цеху.
Також
буде потрібно найняти персонал, що складається з 3-4 робочих по обслуговуванню
лінії, а також технолога з досвідом роботи. Також
важливу роль буде грати менеджер зі збуту готової продукції.
Важливо
також дотримуватися технологію виробництва м'ясних консервів. На
кожному етапі повинна здійснюватися перевірка якості продукції з боку
кваліфікованого фахівця.
Слід
пам'ятати, що вся консервна продукція підлягає обов'язковій сертифікації. Робота
підприємства багато в чому залежить від якості упаковки, дотримання
температурного режиму на складі, своєчасної відвантаження продукції
споживачеві.
Окупність
даного виду бізнесу становить 12-18 місяців, що слід визнати гарним показником. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.oren-rshn.ru
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-