Понедельник, 21.07.2025, 02:17
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2012 » Март » 5 » Виробництво рибних консервів


 


16:00
Виробництво рибних консервів
    Рибні консерви відносяться до найбільш затребуваним харчовим продуктам. Їх особливість полягає в тому, що вони знаходяться в герметичній тарі після стерилізації високою температурою. Сьогодні ми з Вами поговоримо про те, як заснувати власне виробництво рибних консервів.
   До категорії рибних консервів відносяться натуральні консерви з риби у власному соку; в томатному соусі з сирої, обсмаженої, підсушеної або бланшированної риби, консерви в маслі; рибоовочеві консерви; рибний фарш, паштети і тефтелі; пресерви.
   Затребуваність рибних консервів робить їх виробництво дуже прибутковим бізнесом. Однак виробляти рибні консерви можуть лише спеціалізовані підприємства на основі певної технології при строгому дотриманні встановлених ГОСТів.
   Ось, наприклад, як виглядає виробництво консервів з сайри. Процес переробки риби починається з оцінки її якості в момент вступу на рибоконсервні підприємство. Сировина має бути свіжим і не мати неприємного запаху.
   Після перевірки риба, що підлягає консервації, поміщається в холодильні камери, де підтримується температура-180С. Та риба, що буде перероблена протягом двох днів, зберігається при нульовій фтемпературі. Продукт, схильний глибокого заморожування може зберігатися без шкоди якості до п'яти місяців.
   Розморожування риби здійснюється або на свіжому повітрі, або в прісній або підсоленій воді. Іноді для цього використовують пар або електричний струм.
   Після розморожування рибу чистять, обробляють, видаляють неїстівні фрагменти, підсолюють сухою сіллю або спеціальним розчином і піддають стерилізації. В залежності від виду майбутніх консервів сировину піддають різній обробці.
   На останньому етапі оброблене сировина підлягає розфасовці по бляшаним або скляних банках, а також пластикових контейнерів. Упаковка обов'язково повинна бути герметичною, інакше її вміст швидко зіпсується.
   Якщо всі вимоги технології виробництва рибних консервів були дотримані, то вони можуть зберігатися до двох з половиною років. Всі рибоконсервні підприємства розраховані на масове виробництво, тому вони оснащені сучасним обладнанням, здатним переробляти декілька видів морепродуктів, в тому числі крабів, креветок і різних молюсків.
   Рибопереробні підприємства змушені витрачати значні кошти на якісну, естетичну упаковку. Без цього неможливо вижити в умовах величезної конкуренції, як на внутрішньому, так і на міжнародному ринку.
   Для того щоб організувати своє виробництво рибних консервів, необхідно знайти відповідне приміщення для цехів. Рекомендований фахівцями розмір такого приміщення має бути не менш ніж 250 квадратних метрів. На цій площі розташуються цехи, склади, холодильні установки.
   Після того, як питання з приміщенням вирішене, необхідно закупити і встановити лінію з виробництва рибних консервів. Компанії, що займаються поставками такого обладнання, зазвичай беруть монтаж і пуско-налагоджувальні роботи на себе.
   Коли обладнання готове до роботи, можна наймати персонал. Особливу увагу необхідно приділити менеджеру по збуту. Саме це його грамотної роботи багато в чому буде залежати успіх всього підприємства.
   Як показує практика, окупність бізнесу з виготовлення рибних консервів становить 12-18 місяців.
   Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru
  
Фото з сайту www.interfax.by


 

Категория: Бизнес | Просмотров: 1478 | Добавил: dangerlive123 | Теги: производство консервов, новости бизнеса, бизнес, бизнес-идеи | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-

06:35
Wow! Great thinikng! JK

00:59
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.

23:29
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!

22:00
Check that off the list of things I was couefsnd about.
Check that off the list of things I was couefsnd about.

20:27
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.

19:42
I can already tell that's gonna be super heulflp.
I can already tell that's gonna be super heulflp.

18:46
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166