Виробництво
етилового технічного спирту - це ще одна цікава можливість для початкуючого
підприємця побудувати свій бізнес. Проте, щоб добитися успіхів на цьому терені
украй важливо знати про усі тонкощі виробництва і про специфіку організації і
ведення цього виду бізнесу. Саме про ці тонкощі наш сьогоднішній матеріал.
До технічних
спиртів відносяться технічний етиловий і ізопропиловий спирт. Сфери їх
основного застосування - лакофарбна промисловість, виробництво миючих засобів і
добавок до палива для підвищення октанового числа. Останнім часом етанол
використовується все частіше, як екологічне паливо для автомобілів. До цієї
категорії можна з повною підставою віднести і денатурат - технічний спирт із
спеціальними добавками, що перешкоджають його вживання. Він може
використовуватися в лабораторіях і в якості палива.
У першій половині
минулого століття спирт отримували в результаті бродіння і подальшої перегонки
крохмалевмісної харчової сировини - картоплі, злаків, а також цукру і відходів
його виробництва - патоки. Сучасніші технології грунтовані на виробництві
етилового спирту шляхом гідратації етилену, гідролізу рослинних матеріалів і
безпосередньо з ацетилену.
Так, в умовах
невеликого цеху технологічний процес виробництва технічного спирту проходить в
два етапи. Спочатку здійснюється переробка сировини в спіртовмісну рідку
масу(брагу). При цьому використовуються дріжджі, що перетворюють бражний цукор
на алкоголь. Бродіння триває до тижня. Весь цей час брага знаходиться в
спеціальних місткостях, розрахованих на 1-2 тонни рідкої маси. На другому
завершальному етапі здійснюється перегонка, а при необхідності і ректифікація
отриманого продукту.
Установка по
виробництву спирту складається з двох модулів - бражної колони, де безперервним
методом з браги робиться спирт-сирець. Усередині неї знаходяться насос для
подання сировини, парогенератор, пристрій для його поповнення і холодильник.
Інший модуль є здвоєною колоною ректифікації, де відбувається ректифікація
спирту. Вона складається з бака з водяною сорочкою, колони ректифікації
навального типу, дефлегматора і холодильника.
Контроль
температури робиться за допомогою двох термодатчиків. Інтенсивність нагріву
парогенератора і водяної сорочки управляється регуляторами потужності, а
подання води для охолодження - системою кранів. Швидкість переробки сировини в
такій установці - до 40 літрів в годину.
Кількість
спирту-сирцю і його фортеця залежать від вмісту алкоголю у бразі. У колону
ректифікації сирець поступає розбавлений водою до 600. Проходячи ректифікацію,
спирт позбавляється від ефірно-альдегідної, середньої і сивушної фракцій.
Як показує
практика, відкрити завод по виробництву технічного етилового спирту варто близько
3.000.000 рублів. Ще деяка сума знадобиться на закупівлю сировини і в якості
обігових коштів. Іформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.upakovano.ru
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-