Пятница, 17.05.2024, 12:42
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2016 » Март » 22 » Бізнес-план шиномонтажу з розрахунками


 


20:46
Бізнес-план шиномонтажу з розрахунками

Пропонуємо вашій увазі бізнес план шиномонтажу з розрахунками, який допоможе вам скласти уявлення про те, наскільки вигідним буде відкриття бізнесу в цій сфері і яка кількість коштів знадобиться вкласти.
Не можна говорити про те, що ця ніша бізнесу вільна або має низький рівень конкуренції: незалежно від того, маленький це містечко або мегаполіс, в ньому неодмінно є хоч одна майстерня, в якій виконуються ремонтні роботи шин. На вулицях країни дуже багато машин, тому ремонт автошин - завжди затребуваний серед громадян країни. Як же оцінити ймовірність успішної роботи в області діяльності, де конкуренція настільки висока?
Перше, на що слід звернути увагу, це на статистичні дані, які вказують на постійне зростання кількості машин і інших транспортних засобів на території країни. Це стимулює збільшення клієнтів шиномонтажних станцій технічного обслуговування, які потребують ремонту. Друга причина відкрити шиномонтаж - це висока ймовірність отримання досить хорошого доходу, проте для цього необхідно проаналізувати, як підійти до організації бізнесу і на що звернути увагу в першу чергу, щоб обзавестися постійним потоком споживачів.
У цьому матеріалі ми ознайомимося з основними нюансами відкриття майстерні шиномонтаж, які вкладення доведеться зробити, як правильно вибрати місце дислокації станції, які ризики чекають починаючого підприємця, і як правильно організувати рекламну кампанію для залучення клієнтів. Також звернемося до теорії, щодо видів шиномонтажних майстерень, правил найму співробітників, проведемо порівняльний аналіз доходів і витрат, з якими зіткнеться бізнесмен.
Де краще дислокувати шиномонтаж?
Як і при відкриття будь-якого бізнесу, орієнтованого на споживачів і клієнтів, місце, де буде знаходитися точка обслуговування, має дуже великий вплив на кількість відвідувачів, а, отже, і на прибутковість бізнесу. Для шиномонтажу не є сприятливим розташування в спальних районах, так само, як і в оточенні бутиків і престижних бізнес центрів. Найкраще відкрити шиномонтаж неподалік від міжнародної або міжміського траси, окружної дороги або будь-якого іншого транспортного шляху, де проїжджає досить велика кількість автомобілів. Дуже часто у водіїв відбуваються непередбачені поломки на транспортних розв'язках, і вони потребують допомоги спеціалізованого сервісу, який би знаходився неподалік.
Відмінними сусідами для станцій технічного обслуговування автомобілів є заправні колонки або ж зони паркінгу. Перш ніж радіти, що ви виявили прекрасний район для розміщення шиномонтажу, який знаходиться недалеко від великої магістралі, та ще й поруч з парковкою, уважно придивіться: чи немає представників конкурентних фірм неподалік від місця.
Продумуючи бізнес план шиномонтажу, необхідно вибирати місце положення станції так, щоб вона перебувала на відстані від інших майстерень. Навряд чи, відкривши шиномонтаж поруч з популярною серед водіїв і давно відомої станцією технічного обслуговування, ваш бізнес піде в гору, а прибуток буде дійсно значною.
Скільки потрібно коштів на організацію та утримання шиномонтажу?
За неперевіреними даними, для того щоб організувати повноцінний бізнес в області шиномонтажу, який би приваблював клієнтів і надавав якісні послуги, новачкові знадобиться близько семи тисяч доларів. Причому в цю суму увійде придбання нового обладнання, оренда приміщення та виплата зарплат кваліфікованим працівникам, які знадобляться для надання послуг клієнтам.
Наведемо приблизну схему витрат:
• В середньому, розмір необхідної території для організації шиномонтажной станції, становить сімдесят метрів квадратних. Таку площу можна зняти в оренду при оплаті близько трьохсот доларів щомісяця;
• Для ремонту шин необхідно спеціалізовані верстати та інше обладнання, на закупівлю якого знадобиться витратити не менше трьох з половиною тисяч доларів;
• Перш ніж відкрити шиномонтаж, вам знадобиться зібрати і оформити повний комплект всіх необхідних паперів, яких саме, встановлює законодавство. Для цього також необхідно понести деякі витрати, приблизно двісті доларів;
• Згідно з новими правилами, організація будь-якого бізнесу неможлива без наявності касового апарату, вартість якого становить сто доларів;
• Досить дорого коштує спеціалізований стенд, який використовується для балансування - близько двох тисяч чотирьохсот доларів;
• Оптимальна кількість майстрів для невеликої станції техобслуговування - двоє людей. Для закупівлі необхідного їм інструменту доведеться витратити близько п'яти сотень доларів.
Отже, в цілому виходить приблизний розмір суми в сім тисяч доларів. Йдеться про відкриття невеликий сервісної точки, яка не розрахована на великий потік клієнтів. Багато громадян, замислюючись про те, як відкрити шиномонтаж з нуля, і при цьому заощадити кошти, замість оренди приміщення починають діяльність у власному гаражі, якщо такий є. Якщо гараж має достатні розміри, то за один день в ньому можуть пройти обслуговування чотири клієнти.
Якщо підприємець сам розбирається в обслуговуванні та ремонті машин, то це значно скоротить витрати: адже можна самостійно займатися монтажем шин, а інструменти напевно вже є в наявності. Якщо починати бізнес в гаражі, самостійно обслуговувати автомобілі, а також немає необхідності витрачати кошти на придбання інструментів, то для початку можна обмежитися однією тисячею доларів на старті.
При відкритті та організації великої станції технічного обслуговування з великим потоком покупців, вам доведеться раз на місяць вкладати в бізнес не менше півтори тисячі доларів. У ці витрати увійдуть:
• Триста доларів на оплату щомісячної оренди приміщення;
• Тисяча доларів на оплату роботу співробітників, якщо вас штат складається з двох майстрів;
• Витрати на закупівлю видаткової матеріальної бази складуть двісті доларів;
Коли мова йде про організацію маленької шиномонтажной станції в гаражі, без найманого персоналу, то знадобиться лише закупівля видаткової бази, а це всього двісті доларів.
Порівняльний аналіз витрат і доходів.
Складаючи бізнес план шиномонтажу з розрахунками, необхідно не тільки підвести підсумки щодо суми витрат, але і припустити скільки складе ступінь прибутковості такої діяльності.
Розглянемо сезон активної роботи автомобільної майстерні - в такий час точку обслуговування відвідує в середньому двадцять п'ять автомобілістів щодня. Шиномонтаж не можна назвати дорогою послугою - його вартість не перевищує чотирьох доларів за одне колесо. Шляхом простих розрахунків, ми можемо обчислити середню суму доходу майстерні за один день: це приблизно вісімдесят доларів.
Припустимо, що раз в тиждень пункт шиномонтажу знаходиться на вихідному, тоді в місяць він працює двадцять шість днів, даючи дві тисячі доларів доходу своєму організатору. З цієї суми підприємець повинен сплатити щомісячні витрати, які ми прорахували раніше, разом у нього залишиться п'ятсот доларів чистого прибутку.
Отже, складаючи бізнес план шиномонтажу, нам знадобиться розрахувати термін окупності такого бізнесу. Приймемо до уваги закупівлю нового обладнання, наявність робочого персоналу та оренду приміщення з відповідним розташуванням. В такому випадку, вкладені кошти окупляться за чотирнадцять місяців роботи сервісу.
Якщо організований маленький шиномонтаж, без великих вкладень, то його період його окупності настане набагато раніше, приблизно через пару місяців. Це дасть власнику можливість розширити свою справу і починати удосконалювати саму систему обслуговування клієнтів.
Однак в кожному бізнесі завжди є нюанси, які можуть несприятливо позначитися на діяльності підприємця. Саме про них ми поговоримо далі.
Ризики, з якими стикаються новачки, в шиномонтажній бізнесі.
Найпоширенішими ризиками і проблемами при відкритті автомобільної майстерні, визнані три особливості ведення цього бізнесу:
• Сезонність. Ця проблема зустрічається не тільки в сфері технічного обслуговування автомобілів, але і в ряді інших галузей, проте всюди вона приносить ряд незручностей і матеріальних втрат. Найпопулярніше час для роботи шиномонтажу - період, коли всі автолюбителі потребують заміни гуми на машинах. Це час доводиться на осінні та весняні місяці. Зима і літо для шиномонтажних точок прийнято вважати часом застою. Тому підприємцю необхідно заздалегідь так розподіляти прибуток і витрати, для того, щоб майстерня була збитковою в зимовий і літній час;
• Конкуренція. Як ми вже говорили раніше, кількість точок обслуговування автомобілів високо в усіх містах і регіонах країни, тому за потік клієнтів доведеться поборотися. Якщо у конкурентній точки буде велика кількість споживачів, то ваш бізнес може зазнати серйозних збитків. Тому необхідно відповідально ставиться до вибору місця розміщення точки шиномонтажу;
• Персонал. Починка автомобілів, в тому числі і ремонт шин, робота відповідальна, тому що від якості її виконання залежить життя водія і безпеку автомобільного руху. Якщо співробітники точки обслуговування халатно ставляться до своєї роботи, то це може позначитися на іміджі організації та клієнтському потоці. Перш ніж брати людину на службу, ретельно перевірте його кваліфікацію та здібності, адже найкраща реклама - це позитивні відгуки споживачів.
Час на організацію бізнесу.
Складаючи бізнес план шиномонтажу, необхідно розрахувати терміни, які знадобляться для виконання організаційних робіт перед початком ведення діяльності. В першу чергу, на терміни впливає обрана формація бізнесу: велика, середня або маленька точка буде відкриватися. На оформлення всіх необхідних документів зазвичай йде трохи менше місяця. Якщо станція обслуговування розрахована на велику кількість машин, то певний час необхідно виділити на підбір та закупівлю обладнання, яке буде використовуватися в роботі, а також на пошук підходящої території. Решта тимчасові витрати йдуть на підбір відповідних працівників, особливо якщо сам підприємець не особливо розбирається в обраній специфіці роботи. Значно спростить цей момент наявність знайомих, які професійно працюють в області шиномонтажу.
Класифікація шиномонтажного бізнесу.
Насправді відкрити шиномонтаж можуть, як фахівці, які давно займаються цією діяльністю, так і новачки в даній сфері обслуговування. Весь бізнес з надання послуг шиномонтажу поділяють на дві категорії:
• Стаціонарна шиномонтажна точка. Тут надають всі види стандартних послуг, за отриманням яких необхідно приїхати за певною адресою самої станції техобслуговування. Крім ремонту шин, стаціонарна точка включає в себе надання ряду інших робіт з автомобільними колесами;
• Мобільна шиномонтажна точка. Дана категорія з'явилася порівняно недавно, як нова форма надання послуг. Вона передбачає наявність спеціально транспорту з усім необхідним обладнанням, який виїжджає за замовлення автовласника в то місце розташування, де сталася поломка машини.
Підприємець також повинен визначити, яким саме автомобільним транспортом він буде займатися. Специфіка шиномонтажу передбачає три види діяльності, яка може бути спрямована на:
•Легкові автомобілі;
• Вантажні машини, причепи та автобусний транспорт;
• Спеціальні транспортні засоби, наприклад, спортивні або ралійні кошти.
Часто підприємці орієнтують свою діяльність на кілька видів транспортних засобів, а власники стаціонарної точки обслуговування додатково розвивають мобільне обслуговування клієнтів. Окупність мобільного виду послуг окупається трохи довше, ніж стаціонарна станція техобслуговування.
Яке обладнання необхідне і як його підібрати.
Складаючи бізнес план шиномонтажу, окрема стаття витрат повинна бути присвячена витрат на необхідні технічні засоби. За даними аналізів необхідного обладнання, обсяг витрат тут складе приблизно три з половиною тисячі доларів. Щоб заощадити кошти, можна підшукати обладнання, яке вже використовувалося раніше, але слід уважно перевірити його якість і працездатність. Технічні засоби для шиномонтажу можуть бути компьютерізірованни, наполовину автоматизовані або повністю автоматизовані.
Для того, щоб організувати якісну та повноцінну роботу точки по ремонту автомобільних коліс, вам знадобиться придбати наступні компоненти:
• Засоби для діагностики колеса і визначення проблемних ділянок;
• Засоби для фарбування дисків;
• Устаткування для балансування, зварювання та надання послуг гідравліки, наприклад, монтажу або демонтажу;
• Інструменти для накачування шин;
• Вулканізатори, які обробляють матеріали термічним шляхом.
Крім цього, для нормального функціонування бізнесу з шиномонтажу, необхідно заздалегідь закупити витратні матеріали, щоб завжди мати запасні кошти, а також краще запастися інструментами, на випадок поломки одного з них.
Слід враховувати, що клієнти приїжджають, як на вітчизняних машинах, так і на транспорті іноземних виробників, тому треба продумати комплекс необхідних засобів і матеріалів для обох типажів транспорту.
Для того, щоб організація виглядала солідніше, можна одягнути працівників в однакові комбінезони з логотипом точки обслуговування, а також слід надати кожному з них робочі рукавички в декількох примірниках.
Підбір працівників точки технічного обслуговування.
Те, скільки підлеглих вам буде потрібно для реалізації бізнесу, залежить від обраного масштабу підприємства. Якщо ви вирішили відкрити шиномонтаж в своєму власному гаражі, то для початку можна впоратися самостійно, або взяти на роботу одного підлеглого. Для великого автомобільного сервісу знадобиться мінімум дві людини, а то і чотири, в залежності від спектру послуг.
З огляду на сезонність бізнесу, навесні і восени можна набирати залучених тимчасових співробітників, це можуть бути молоді учні, які будуть виконувати найпростіші роботи.
При виборі стаціонарних працівників, в першу чергу слід звернути увагу на їх професійний рівень і кваліфікацію. Дуже важливі і особисті якості людини: відповідальність, пунктуальність і обов'язковість, а також те, який спосіб життя веде людина.
Якщо працівник з'являється на роботі нетверезий, його не можна допускати до автомобілів, так як від цієї роботи залежить безпека автомобільного руху в країні. Припустимо, ви організували співбесіду для підбору робочих, а не сколотили штат із знайомих і друзів. Тоді треба взяти до відома той факт, що молоді фахівці набагато легше піддаються навчанню роботі з клієнтами, ніж люди з усталеним світоглядом і принципами.
Як правильно починати розвиток бізнесу.
Рекламна кампанія для точки з обслуговування автотранспорту відмінна від тієї, яка використовується для товарів споживання та інших послуг, що надаються населенню. Тут звичні способи просування можуть не надати ніякого ефекту. Якщо у людини на дорозі пробило колесо, він навряд чи стане вивчати газету, щоб вибрати станцію технічного обслуговування. Зате побачивши на дорозі барвистий і яскравий стенд з рекламою шиномонтажу, він напевно зверне на нього увагу.
Також не варто придумувати занадто винахідливе назву для сервісу: набагато дієвіше просто визначити послугу, яку надає сервісна точка в назві, щоб споживач відразу міг зрозуміти, виявляється там потрібне обслуговування.
Маркетологи радять помістити стенд з цінами і тарифами на послуги недалеко від входу в майстерню, причому бажано вказати якомога більше видів робіт, які пропонує сервіс. Клієнт, вивчаючи перелік, напевно згадає про те, що йому необхідні і інші послуги, крім, наприклад, підкачування або балансування.
Варіанти розвитку бізнесу.
Звичайно ж, складаючи бізнес план шиномонтажу, підприємець повинен окреслити приблизну перспективу розвитку і розширення бізнесу. Цим займається далеко не кожен бізнесмен, хоча розділ вельми корисний на майбутнє, більше все-таки турбує матеріальна сторона питання.
Визначивши заздалегідь перспективу розвитку, кроки, які необхідно для цього здійснити, підприємець може чітко визначити цілі і мотивувати підлеглих і самого себе на їх досягнення. Це допоможе правильно розподіляти отриманий прибуток, визначати ніші, які потребують додаткових вкладень, стимулюючи тим самим приплив більшого доходу.
Перспектива розвитку діяльності для невеликого шиномонтажу.
Починаючи з ремонту шин, можна в подальшому приступити до розширення спектра послуг. Припустимо, отримавши певну суму доходу, вкладіть його в організацію автомобільного сервісу для ремонтів кузовів, проводки автомобіля, електроніки або надання послуг діагностування проблем. Можна надавати послуги з реставрації автотранспорту після аварій, коригувати автомобілі перед тим, як вони будуть виставлені на продаж. Спектр послуг в бізнесі з обслуговування машин дуже великий, тому навіть маленькому сервісу є куди розвиватися і розширюватися.
Звичайно, розвиток доведеться здійснювати поступово, так як кожна нова послуга вимагає закупівлі нових типів технічних засобів, додаткових фахівців, а також нового приміщення. Проаналізувавши шиномонтаж, з розрахунками витрат і прибутку, можна говорити про те, що в розширення бізнесу доведеться вкласти велику суму грошей, але і рівень доходу буде набагато вище.
Не прагніть відразу охопити велику кількість різних послуг.
Орендуйте ще одне невелике приміщення і почніть в ньому виконувати кілька різних видів робіт, а після ви зможете додавати обладнання і людей, для того, щоб розширювати бізнес. Це також буде підтримувати вас під час падіння попиту на ремонт і установку шин, а то їсти взимку або влітку. Адже діагностика електроніки або робота з кузовом актуальна в будь-яку погоду.
• Не прагніть організувати слуги, які вимагає дорогого устаткування і величезних вкладень, вивчіть ринок і проаналізуйте, де краще почати розширення: при мінімальному рівні витрат і конкуренції.
• Якщо стаціонарна точка працює успішно, можна почати освоювати надання мобільних послуг.
Для того, щоб знайти великий потік клієнтів, слід приділяти увагу не тільки якості послуг, але і рівнем культури обслуговування. Бізнес план шиномонтажу з розрахунками передбачає рівень рентабельності до п'ятдесяти відсотків, термін окупності не більше чотирнадцяти місяців, а при правильному веденні справ і вельми гідну оплату праці.


 

Категория: Бизнес | Просмотров: 1219 | Добавил: dangerlive123 | Теги: новости бизнеса, бизнес-план, бизнес-план шиномонтажа с расчетами, бизнес, бизнес-идеи | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
20:19
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage one
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage one

21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

07:48
Hey there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then
Hey there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then

23:35
This article is in fact a pleasant one it assists new web viewers, who are wishing in favor of blogging.
look at my page
https://woollei.com/2024/03/25/17008/ pomata per dolori articolar
This article is in fact a pleasant one it assists new web viewers, who are wishing in favor of blogging.
look at my page
https://woollei.com/2024/03/25/17008/ pomata per dolori articolar

11:47
Hi there, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.
look at my page
https://luxuriousrentz.com/1956735-2/ crema n
Hi there, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.
look at my page
https://luxuriousrentz.com/1956735-2/ crema n

21:30
Мы компания SEO-экспертов, специализирующихся на продвижении сайтов в поисковых системах.
Мы получили признание за свою работу и хотим поделиться с вами нашим опытом и навыками.
Какие пр
Мы компания SEO-экспертов, специализирующихся на продвижении сайтов в поисковых системах.
Мы получили признание за свою работу и хотим поделиться с вами нашим опытом и навыками.
Какие пр

21:11
Мы группа специалистов по поисковой оптимизации, работающих над увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
Мы добились впечатляющих результатов и предлагаем вам восп
Мы группа специалистов по поисковой оптимизации, работающих над увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
Мы добились впечатляющих результатов и предлагаем вам восп

22:53
Наша команда искусных специалистов проштудирована предоставлять вам новаторские приемы, которые не только гарантируют надежную протекцию от мороза, но и дарят вашему домашнему пространству трендовый в
Наша команда искусных специалистов проштудирована предоставлять вам новаторские приемы, которые не только гарантируют надежную протекцию от мороза, но и дарят вашему домашнему пространству трендовый в

04:28
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сборка и сварка двутавровых балок видео</a>
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сборка и сварка двутавровых балок видео</a>

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166