Пятница, 17.05.2024, 15:04
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2016 » Февраль » 4 » Відкрити свій бізнес з нуля: виробництво пластикових карт


 


20:24
Відкрити свій бізнес з нуля: виробництво пластикових карт

Аналіз ринку пластикових карт
Виробництво пластикових карт зародилося більше п'ятдесяти років тому, і з тих пір розрослося такими темпами, що на даний момент на планеті повсюдно випущено понад півтори мільярди карт. У нас перші пластикові картки з'явилися приблизно двадцять років тому, і на сьогоднішній день вже дуже широко поширилися. Завдяки постійному вдосконаленню кредитної банківської системи і зниженими пропозицій мережевих магазинів, число потенційних власників пластикових карт постійно зростає, що дозволяє інтенсивно розвивати виробництво пластикових карт.
Як уже згадувалося вище, пластикові карти застосовуються в банківській сфері у вигляді дебетових і кредитних карт, а також в сфері торгівлі і надання послуг. Тут ми маємо справу з накопичувальними, бонусними, знижковими картами. Також існують паливні карти, подарункові сертифікати та різні інші варіанти подібних карт, в яких знайшла своє вираження невгамовна фантазія маркетологів.
Крім банківської і торговельної сфери, пластикові карти використовуються як при собі посвідчення особи: в деяких країнах випускаються паспорта у вигляді пластикових карт, в нас ж давно увійшли в обіг водійські права на пластикових картах. Багато працівників офісів і постояльців готелів користуються електронними ключами у вигляді пластикових карт. Більшість страхових компаній, що надають медичне страхування, видають застрахованій особі пластикову карту, яка діє також як і поліс. Крім цього, як ви знаєте, всі оператори стільникового зв'язку при продажу контракту, надають покупцеві пластикову карту з відокремлюється елементом - сім-картою, що ідентифікує нового абонента.
Ви тільки уявіть собі, що всі перераховані вище типи організацій, а їх безліч, є потенційними замовниками пластикових карт.
Широке застосування і масове поширення карт, з тенденцією до постійного збільшення їх власників, робить виробництво пластикових карт надзвичайно прибутковим бізнесом.
Характеристики пластикової карти
Відповідно до міжнародного стандарту ISO 7810, пластикова карта являє собою прямокутник із закругленими кінцями, товщиною трохи менше 1 мм і розмірами 54мм * 86мм. Виготовляється така карта з ПВХ (полівінілхлориду), але для зниження собівартості виробництва такої карти, дозволено використовувати і інші полімерні матеріали - полістрол, полікарбонат, Тісл, термопластик і АБС пластик - Акрилонітрілбутадієнстірол.
Карта покривається спеціальною плівкою з обох сторін, іноді з однієї, поверх цієї плівки наноситься зображення. Як правило, там вказується найменування компанії, її логотип, інформація про власника та персональний номер такої карти. Щоб з карти можна було зчитувати інформацію, в неї вставляються міні-чіпи, наносяться штрих-коди, магнітні смуги або голограми. Іноді на картах можна побачити скретч-смуги або елементи, пофарбовані золотою або срібною фарбою або ж тиснені фольгою.
Технологія виробництва пластикових карт і устаткування, необхідне для виробництва пластикових карт.
В даному розділі, ми опишемо технологію виробництва пластикових карт, а також відразу позначимо вартість обладнання, щоб ви мали наочне уявлення про розмір витрат, які ви понесете, якщо вирішите відкрити свій бізнес з нуля.
Отже, весь технологічний процес з виготовлення пластикової карти складається з наступних послідовних етапів:
1) Виготовлення заготовки за допомогою вирубників пластикових карт. Вирубників бувають механічні і електричні. Парадоксально, але вони мають однакову продуктивність - дві заготовки за три секунди. Однак вартість їх значно різниться між собою. Так електричний вирубник обійдеться вам в 45 098 рублів, а механічний - всього в 6 355 рублів. Вартість одного електричного вирубників еквівалентна семи механічним, тому набагато вигідніше, для збільшення швидкості виробництва (аж в сім разів!), Було б придбати сім механічних вирубників, які б обслуговували сім працівників, ніж один електричний. В якості альтернативи, можна використовувати напівавтоматичний гідравлічний вирубник, забезпечений матрицею на виробництво десяти заготовок, але його вартість значно вище попередніх - 312 000 рублей.
Крім цього, ви можете купувати напівфабрикатні різнокольорові заготовки, вартість таких заготовок в залежності від кольору і матеріалу, складатиме від 1,74 до 6,97 рублів за один лист. Оскільки пластик для таких заготовок виготовляється різного розміру від 20 * 35 см і до формату А3, розрахованого на кілька карток (від 10 до 26), вам необхідно буде придбати один або два шабельних різака для того, щоб зробити заготовки ідентичними розміром штампа вирубників - пуансона . Ціна шабельного різака хорошої якості становить 3850 рублів за 1 штуку.
2) Коли заготовка готова, на одній або обох її сторонах, лицьового та зворотного робиться друк. Тут існують різні варіації методів друку, в залежності від технічного завдання замовника і розміру коштів, які він готовий виділити на виробництво пластикових карт. Друк на карті здійснюється за допомогою звичайного струменевого принтера, який обійдеться вам приблизно в 9 500 рублів. Можна придбати спеціальний термосублімаційний принтер, який буде коштувати від 2350 $ до 2800 $, в залежності від того, чи є у нього кодіровщік магнітної смуги. Якщо ви вирішите придбати такий принтер, то вам також доведеться обзавестися термопрес-ламінатором для того, щоб з'єднати дві половини карти з надрукованим зображенням в одну, оскільки термосублімаційний принтер виробляє друк на вже заламинировать картці, в зв'язку з чим його застосовують в основному, коли відсутня необхідність поєднання двох сторін картки, або ж коли дані наносяться на карту не відразу, а в міру надходження інформації, з можливістю додруківки, а також у разі закупівлі полуфабрикатних заготовок. Але в принципі, на практиці можливе використання термосублімаційного принтера при спіканні карт. Термопресс-ламинатор коштує 22 500 рублів. Також вам знадобиться ламінат ПВХ (матеріал, який наноситься в якості верхнього шару на карту, забезпечуючи її зносостійкість і захищає її від стирання) для кожної закладки заготовок. Один лист ламінату розміром А4 коштує 14 рублів, для кожної закладки необхідно використовувати два листа для кожної сторони картки, тобто при кожній закладці вартість ламінату становить 28 рублів.
3) Завершальний етап технологічного процесу - це закладка магнітної смуги і / або інших додаткових елементів, що формують ступінь захисту карти. Магнітна смуга наноситься за допомогою спеціальних рулонних аплікаторів вручну, при ламінуванні або методом пресування. Смуга буває двох типів: LoCo і HiCo. Рулон смуги LoCo довжиною в 1220 метрів обійдеться вам в 3364,23 рубля. Дана смуга відноситься до розряду дешевих, і, як наслідок, менш надійна і більш схильна до різного роду руйнувань, тому її застосовують для рідко використовуються карт. Наприклад, виробництво дисконтних пластикових карт часто здійснюється з використанням саме такої магнітної смуги. Смуга HiCo в силу своєї надійності і довговічності менше розмагнічується і, як правило, використовується для виготовлення банківських карт і пропусків. Вартість такої смуги становить 5736,44 за рулон довжиною в 1220 метрів. Дані смуги зовні розрізняються за кольором: коричнева - LoCo і чорна - HiCo.
Як ви змогли переконатися, технологія і устаткування для виробництва пластикових карт будь-якого типу, ідентичні. Виняток становлять карти, в які необхідно встановити чіп. Виробництво пластикових карт такого виду має дещо іншу технологію.
Розрахунок ефективності виробництва і собівартості однієї карти
Якщо ви всерйоз подумує організувати бізнес, насамперед ви починаєте робити розрахунки витрат і інвестицій, які ви понесете. Щоб розуміти, у скільки вам обійдеться виробництво пластикових карт, розрахуємо собівартість однієї звичайної карти, що містить магнітну смугу та інформаційні дані, надруковані за допомогою струменевого принтера. Отже, для виробництва такої карти потрібні наступні складові:
1) Пластик = 52 копійки, ціна за 1 лист, з якого можна нарізати 10 пластикових карт становить 5 рублів 15 копійок;
2) Ламінат = 2 рубля 15 копійок, вартість 2-х листів, за допомогою яких можна заламинировать 13 пластикових карт становить 28 рублів, по 14 за кожен;
3) Два картриджа для струменевого принтера = 1077 рублів 34 копійки: кольоровий = 770 рублів і чорний = 307 рублів 34 копійки. З огляду на, що ресурс кожного картриджа становить 191 сторінку формату А4, а число карт, що поміститься на одній сторінці такого формату дорівнює 13-ти штук, витрата становитиме 43 копійки на одну карту;
4) Магнітна смуга для стрічки LoCo = 28 копійок, а для стрічки HiCo = 47 копійок при обліку довжини стрічки трохи більше 10 см на кожну карту і довжину бобіни, становить 1220 метрів.
Загальні витрати на виготовлення 1 пластикової карти складають 3 рубля 38 копійок або 3 рубля 57 копійок.
Ціна виготовлення повнокольорових пластикових карт, безпосередньо залежить від обсягу замовлення: чим більше одиниць продукції в замовленні, тим вартість за одиницю продукції буде нижче. Таким чином, ціна варіюється від 4 рублів 10 копійок (за умови, що обсяг замовлення перевищує 50 000 штук) і до 25 рублів (при мінімальному обсязі в 50 штук). Порахувати рентабельність однієї карти можна наступним чином: візьмемо середню ціну карти, шляхом обчислення середньої арифметичної із зазначеної вартості карт - 14 рублів 55 копійок і віднімемо з неї середню собівартість карти з магнітною смугою різних типів - 3 рубля 48 копійок, отримуємо середню рентабельність однієї карти - 11 рублів 8 копійок, в процентному відношенні це буде складати 418,71%.
Далі, порахуємо місячну мінімальну чистий прибуток при початкових обсягах виробництва в 2 500 карт щодня. Таким чином, при 24 робочих днях в одному місяці, отримуємо 60 000 штук карт. Для випуску такого обсягу карт, вам потрібно буде найняти не більш двох - трьох працівників із заробітною платою, скажімо в 20 000 рублів щомісяця. Сюди також неминуче додадуться загальні витрати: господарські та виробничі в розмірі 40% від виручки.
При таких показниках валовий прибуток буде дорівнює - 873 000 рублей. Віднімаємо з неї зарплати працівникам, загальні витрати, і в результаті отримуємо щомісячну чистий прибуток в розмірі 500 000 рублів.
Організувати бізнес з виробництва пластикових карт сьогодні дуже актуально, оскільки даний ринок має тенденцію розширюватися: банки збільшують свої обсяги з видачі дебетових і кредитних карт, організації переходять на зарплатні картки для своїх працівників, навчальні заклади переводять на карти студентські стипендії, пенсійний фонд видає соціальні карти , що дають право на певний перелік пільг. Постійно відкриваються нові торгові центри і гіпермаркети, що пропонують своїм відвідувачам свої дисконтні, накопичувальні або бонусні програми, для вступу в які ви, як правило, оформляєте карту.
На сьогоднішній день, у кожної людини є, щонайменше, кілька пластикових карт. Їх набір може бути абсолютно індивідуальним, в залежності від кожної конкретної людини. Наприклад: зарплатна картка, кредитна карта, паливна карта, а також кілька карт лояльності будь-яких магазинів або організацій, що надають послуги.
Починаючи бізнес з випуску пластикових карт з невеликого обсягу виробництва, з часом ви повинні будете його розширювати, щоб не втратити конкурентну перевагу. Ви можете збільшити продуктивність, шляхом придбання додаткових одиниць обладнання, а можете також розширити свою асортиментну лінійку: випускати карти, що містять мікрочіпи, голограми, тиснення. Такий підхід дозволить вам зміцнитися на ринку, і, як наслідок, збільшити дохід.
На закінчення, підсумуємо вищесказане: якщо ви хочете відкрити свій бізнес з нуля, але до кінця не визначилися, якого виду підприємницької діяльності віддати перевагу, виробництво пластикових карт якнайкраще підійде в сучасних умовах через його актуальності й затребуваності на ринку, а головне невеликих початкових витратах і високої рентабельності.


 

Категория: Бизнес | Просмотров: 874 | Добавил: dangerlive123 | Теги: новости бизнеса. бизнес-идеи, открыть свой бизнес с нуля: произво, бизнес-план, бизнес | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
20:19
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage one
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage one

21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

07:48
Hey there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then
Hey there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then

23:35
This article is in fact a pleasant one it assists new web viewers, who are wishing in favor of blogging.
look at my page
https://woollei.com/2024/03/25/17008/ pomata per dolori articolar
This article is in fact a pleasant one it assists new web viewers, who are wishing in favor of blogging.
look at my page
https://woollei.com/2024/03/25/17008/ pomata per dolori articolar

11:47
Hi there, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.
look at my page
https://luxuriousrentz.com/1956735-2/ crema n
Hi there, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.
look at my page
https://luxuriousrentz.com/1956735-2/ crema n

21:30
Мы компания SEO-экспертов, специализирующихся на продвижении сайтов в поисковых системах.
Мы получили признание за свою работу и хотим поделиться с вами нашим опытом и навыками.
Какие пр
Мы компания SEO-экспертов, специализирующихся на продвижении сайтов в поисковых системах.
Мы получили признание за свою работу и хотим поделиться с вами нашим опытом и навыками.
Какие пр

21:11
Мы группа специалистов по поисковой оптимизации, работающих над увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
Мы добились впечатляющих результатов и предлагаем вам восп
Мы группа специалистов по поисковой оптимизации, работающих над увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
Мы добились впечатляющих результатов и предлагаем вам восп

22:53
Наша команда искусных специалистов проштудирована предоставлять вам новаторские приемы, которые не только гарантируют надежную протекцию от мороза, но и дарят вашему домашнему пространству трендовый в
Наша команда искусных специалистов проштудирована предоставлять вам новаторские приемы, которые не только гарантируют надежную протекцию от мороза, но и дарят вашему домашнему пространству трендовый в

04:28
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сборка и сварка двутавровых балок видео</a>
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сборка и сварка двутавровых балок видео</a>

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166