Пятница, 17.05.2024, 11:19
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2016 » Март » 2 » Виробництво металочерепиці - бізнес-план виробництва


 


20:15
Виробництво металочерепиці - бізнес-план виробництва

У сучасному світі все більша кількість людей прагне відкрити свій бізнес в будь-якої виробничої, технічної або іншої галузі, які не стало винятком і виробництво металочерепиці - бізнес план виробництва ми викладемо в подальшому матеріалі.
Перш ніж починати діяльність в тій чи іншій сфері, слід вивчити основні поняття, з якими доведеться зіткнутися в процесі ведення діяльності. Отже, що ж являє собою металочерепиця та де вона використовується, розглянемо далі. До категорії металочерепиці відносять сталь, яка є профільованою і використовується для покрівельних робіт, але при цьому володіє спеціальним захищає покриттям, яке може мати різний колір і декор. Така покрівля є досить надійною, має високий рівень міцності, а на вигляд вона дуже привабливо виглядає.
З причини своїх позитивних властивостей, використання металочерепиці стає все більш популярним серед замовників на будівництво дачних будинків, котеджів заміського типу і невеликих багатоквартирних будинків, які складаються з невеликої кількості поверхів.
Виробництво металочерепиці - актуальний і вигідний бізнес, який з кожним роком стає все більш поширеним. Переваги використання такого покрівельного матеріалу в будівництві:
• Металочерепиця виглядає дуже ефектно в силу того, що має схожість зі справжньою черепицею, яку використовують для покрівельних робіт;
• Так як вага металу досить невеликий, споживач може скоротити витрати на потужностях конструкцій, які будуть використовуватися для покрівлі;
• Ціна на металочерепицю цілком демократична;
• Процес монтування не займає багато часу і не вимагає занадто великих зусиль.
Складаючи бізнес-план виробництва металочерепиці, слід враховувати і той факт, що згідно з всіма передумовами, з кожним роком вона буде все більш затребуваною серед споживачів. На це вказує те, що рівень попиту на популярні раніше шифер і руберойд, значно знижується. Замість нього на передове місце виходять міцні і приємні для ока матеріали, до яких і відноситься металочерепиця. Крім цього, постійно зростає кількість невеликих будинків і котеджних селищ, для яких металочерепиця - найбільш оптимальний варіант. З кожним роком, замовлень на будівництво будинків з невеликою кількістю поверхів зростає в середньому на десять відсотків.
Як проходить реєстрація виробництва металочерепиці.
Виробництво металочерепиці має бути зареєстровано згідно з усіма законодавчим вимогам. Фахівці радять використовувати товариство з обмеженою відповідальністю, як варіант реєстраційної форми для реалізації такого проекту. Для даної галузі є певний код, який характеризує обрану область діяльності. Він позначається, як 27.33 і називається розділ діяльності, як виробництво гнутого сталевого профілю.
Продаж металочерепиці може бути реалізована трьома способами, до яких відносяться:
• Виробництво металочерепиці, орієнтоване на оптових покупців, таких як дилери, будівельні компанії або великі гіпермаркети;
• Здійснення продажу в роздріб, виконання індивідуальних замовлень;
• Співпраця з різними торговими точками, які реалізують будівельні матеріали і спеціалізовані товари для будівництва.
З огляду на те, що діяльність виконується за різними схемами, вона також і класифікується по-різному. Якщо використовується код 51.53.24 - отже, це продаж будівельних матеріалів на опт, а ось код 52.46.73 каже про те, що ведеться реалізація неметалічних або металевих конструкцій в роздрібній формі.
При виробництві металочерепиці вам не знадобиться проходити обов'язкову сертифікацію продукції, але це завжди можна зробити на добровільних засадах, так як наявність гарантій якості товару збільшить рівень довіри споживачів. Існує спеціальний державний стандарт, якого необхідно дотримуватися при виготовленні продукції, його номер: 24045.94.
Вибір приміщення для реалізації виробничих робіт.
Якщо ви вирішили відкрити свій бізнес в даній області, то необхідно дотримуватися ряду умов при виборі відповідного приміщення.
• Температура повітря на території виробництва не повинна падати нижче чотирьох градусів тепла. Воно повинно бути оснащено необхідними приладами для опалення.
• Приміщення повинно мати всі необхідні комунікації.
• Обов'язково має бути розподіл на зони: одна для зберігання матеріалів, складська частина приміщення, інша безпосередньо для виробництва.
• Необхідно організувати доступ до виробництва вантажних автомобілів, так як буде проводитися відвантаження товару, прийом сировини і інші операції.
• При виборі розмірності приміщення слід орієнтуватися на те, скільки місця займає лінія з виробництва металочерепиці, а також нюанси змісту листових матеріалів і конструкцій, які не можна накладати один на одного. Багато матеріалів можуть зазнати пошкоджень, якщо будуть розміщені не за правилами технологічних умов зберігання. Стандартна лінія зазвичай має висоту в два метри, ширину - два метри сімсот сантиметрів і п'ятнадцять метрів в довжину. Отже, якщо ви плануєте організувати невелике за розміром виробництво металочерепиці, на якому встановіть одну лінію, то розмір приміщення повинен бути не менше двохсот п'ятдесяти метрів квадратних.
• Пол повинен бути рівним і покритий бетоном;
• Вам знадобиться спеціальна техніка для підйому різних вантажів;
• Потужність електричної мережі повинна бути не менше трьохсот вісімдесяти ват.
Як здійснюється сам процес виготовлення металочерепиці.
Весь процес виготовлення металочерепиці складається з наступних етапів:
• Виготовлено листова сталь;
• Далі йде етап гарячої прокатки і оцинковки;
• Отриманий матеріал покривається спеціальним захисним шаром, проти корозії металів;
• Після наноситься верхнє покриття, яке може мати елементи різного декору;
• Отримані листи прогоняются через спеціальні верстати, нарізаються за встановленим форматом і упаковуються.
Сам процес досить трудомісткий і вимагає великих витрат ресурсів, тому повний цикл виконується здебільшого великими виробниками.
Так як ми говоримо про тих підприємців, які тільки планують відкрити свій бізнес в цій області або є новачками, розглянемо альтернативні способи виробництва. Якщо и будете виготовляти металочерепицю за методикою холодного прокату, то вам знадобиться виконувати наступну послідовність дій:
1. На виробництві присутнє спеціальне обладнання для розмотування рулонів, на яке необхідно встановити вже готовий моток, що складається з листового оцинкованого сталевого металу, покритого полімером;
2. З самого початку сталевого мотка необхідно пропустити його через прокатний стан, а саме його передні вальця;
3. Вже розроблені програмні продукти, які автоматизують деякі процеси, такі як Система автоматичного управління. Саме тут необхідно задати значення вхідних параметрів. Вказується інформація дотичного того, яку довжину має лист стали, скільки складають параметри висоти хвиль, і з кроком якої ширини вони розміщуються. За стандартом найбільша довжина сталевого листа складає вісім метрів, і то, це тільки в разі спеціальних індивідуальних замовлень. Чим довше буде лист стали, тим більша ймовірність пошкодити його під час доставки, монтажних робіт або ж коли він буде зберігатися на складі. Згідно зі стандартами, найпоширеніша довжина сталевого листа складає чотири метри, а ось ширина завжди встановлена - тисяча двісті п'ятдесят і міліметрів;
4. Для того, щоб запустити лінію, необхідно натиснути спеціальну кнопку, яка і включить процес проходження сталевого листа через вальці. На виході ми отримуємо лист необхідної форми, яку він приймає під впливом поздовжнього прокату і поперечного штампування;
5. Верстат для виробництва металочерепиці містить спеціалізовані ножиці, звані гідравлічними. З урахуванням параметрів, які задає оператор в самій програмі, цими ножицями здійснюється фігурна обрізка листів, заснована на закладених характеристиках малюнка самої хвилі по всій довжині аркуша. Кожен лист верстат направляє на спеціальні піддони;
6. На піддонах сталеві листи групуються і упаковуються, згідно з необхідними для їх зберігання, нормам;
7. Для того, щоб правильно упакувати листи металочерепиці, необхідно прикріпити їх до дерев'яного піддону, використовуючи для цього металевий джгут. Останній, декоративний шар, який був нанесений на будівельний матеріал, дуже сприйнятливий до пошкоджень, тому слід його убезпечити. Для цього, під час утримання та доставки продукції, слід між кожним листом зробити паперові прошарку, також можна використовувати спеціальну плівку. Не забудьте бічні частини також захистити за допомогою картонних листів.
Яке знадобиться обладнання для виробництва профнастилу та металочерепиці.
Існує два типи обладнання, яке використовується у виробництві даного області продукції - це автоматизоване і підлозі автоматизоване. Якщо ви хочете мінімізувати кількість бракованої продукції і виготовляти якісний будівельний матеріал, то краще закупити автоматизоване обладнання. Крім того, воно має більш високим рівнем продуктивності, продукція набагато легше піддається монтажу, а розмірність точніше, ніж при використанні підлозі автоматизованих верстатів. Вартість такого обладнання складе два мільйони і триста п'ятдесят тисяч рублів.
Автоматизований верстат для виробництва металочерепиці передбачає виготовлення таких видів черепиці, як Монтеррей, причому різних видів: стандартного, супер і максі, який можна декорувати за різними технологіями, а сталеві листи можуть досягати товщини 0,8 міліметрів.
Витрати в два мільйони триста п'ятдесят тисяч припускають покупку наступного комплекту обладнання і пакета послуг:
• Машина для розмотування сталевих рулонів;
• Ніж, який працює автоматично, для створення металевої лінії обріза;
• Верстат для прокатки
• Стіл для прийому листів;
• Штамповщик, який формує хвилі;
• Укладальник, що працює на автоматичній основі;
• Роботи по встановленню обладнання, технічна підтримка і курси навчання співробітників;
• Спеціалізовані ножиці для гільйотини, які роблять фігурну обрізку сталевих листів.
Однак це не всі витрати, які доведеться понести для того, щоб організувати виробництво металочерепиці. Також вам знадобиться купити спеціальний підйомний механізм для переміщення важких мотків зі сталі і готових продуктів. Можна придбати механізм, який вже був у вжитку раніше - так ви заощадите кошти, і покупка обійдеться приблизно в двісті тисяч рублів. Ще необхідно мати в наявність спеціальний навантажувач транспортер для того, щоб здійснювати завантаження вже готового матеріалу. Це придбання обійдеться приблизно в триста тисяч рублів.
Загалом, витрати на те, щоб організувати виробництво металочерепиці, складуть майже три мільйони рублів.
Сировину, необхідну для виготовлення металочерепиці.
• Сталь, яка пройшла оцинковку і продається в готових рулонах. Вона повинна мати Стандарт не менше, ніж другого класу і вже нанесене покриття полімерами.
• Другий тип стали, на який нанесено декороване покриття і захисний шар.
Згодом з'являється все більше нових постачальників сировини. Інформацію про постачальників сировини завжди можна знайти в спеціалізованих виданнях або в інтернеті.
Приблизні дані для бізнес-плану підприємства з виробництва металочерепиці.
Тут ми розглянемо співвідношення витрат і доходів для підприємства, яке повністю завантажує верстат для виробництва металочерепиці, а роботу ведеться на одній зміні. Припустимо, що у початківця виробника стартовий капітал становить два мільйони вісімсот п'ятдесят тисяч рублів. Він наймає чотирьох підлеглих, серед яких:
• Оператор, відповідальний за обладнання. Заробітна плата фіксована - п'ятнадцять тисяч рублів щомісячно;
• Один подсобник з зарплатою десять тисяч рублів;
• Менеджер, який відповідає за продаж продукції. Оплата праці: двадцять тисяч рублів щомісячно;
• Керуючий, який контролює процес виробництва і збуту з оплатою тридцять тисяч рублів на місяць.
В середньому, лінія з виробництва металочерепиці виробляє тридцять два погонних метри продукції за одну годину, споживаючи при цьому майже двадцять два кіловати електрики. Робота організовується в двадцять одну зміну за місяць, амортизаційний термін обладнання становить п'ять років.
Співробітники працюють протягом восьми годин, з чого випливає, що обладнання включено приблизно протягом семи годин. Кіловат електрики коштує один рубль п'ятдесят копійок.
Купуючи рулон оцинкованої сталі, який має товщину в половину міліметра і важить одну тонну, на виході ми отримуємо майже двісті тридцять шість квадратних метрів стандартної металочерепиці типу Монтеррей.
Витрати підприємця.
• За оренду приміщення, придатного за розрахунками для виробництва металочерепиці доведеться заплатити сорок і п'ять тисяч рублів на місяць;
• На оплату праці підлеглих піде сімдесят п'ять тисяч рублів;
• Податкові виплати становитимуть практично двадцять дев'ять тисяч рублів на місяць;
• Електрика, при обліку семи годинної тривалості роботи обладнання і двадцяти однієї зміни, обійдеться майже в п'ять тисяч рублів на місяць;
• Інші комунальні витрати, такі як вода, прибирання сміття та інші складуть дванадцять тисяч
• Якщо амортизаційний знос устаткування буде прискорений, то доведеться витратити сорок сім з половиною тисяч рублів за місяць;
• Доставка товару покупцеві, постачання сировини та зміст готової продукції обійдеться в двадцять тисяч щомісяця;
• Не слід забувати про двадцять п'ять відсотків, якими обкладається прибуток. Цей податковий внесок складе практично шістсот тисяч за один місяць.
Підіб'ємо підсумок: виробництво обійдеться підприємцю у вісімсот двадцять вісім тисяч триста тридцять карбованців за один місяць.
Доходи підприємця.
Як вже було зазначено раніше, за одну годину роботи проводиться триста двадцять погонних метрів металочерепиці. З огляду на нормований робочий день і встановлену кількість змін, можна говорити про щомісячне виході готової продукції в розмірі п'ятдесяти шести квадратних метрів. На ринку встановлена ціна, по якій закуповується таку сировину на опт, вона становить двісті сорок шість карбованців за один метр. При цьому, для покупки одного рулону стали товщиною пів міліметра доведеться витратити сорок сім тисяч рублів.
З огляду на, що за розрахунками, за собівартістю один метр квадратний готового продукту, обходиться в двісті рублів, значення валового прибутку складе 13770489,6 рублів, а чистий прибуток - 1786382,86, можна говорити про термін окупності в період двох місяців.
Звичайно ж, кожен бізнес має ряд індивідуальних особливостей, тому дані розрахунки не можна приймати за аксіому, адже в основі лежать характеристики потужностей виробничого обладнання. Для отримання конкретних відомостей про витрати і доходи, слід досконально вивчити кожен пункт і оцінити реальні суми.
Складіть прогноз, скільки матеріалу ви зможете проводити за той чи інший період, зіставте їх з орендними витратами, комунальними платежами, які доведеться вносити щомісяця і оплатою праці підлеглих. Дізнайтеся, скільки точно буде коштувати оренда потрібного приміщення, можливо, саме обладнання для початку також можна буде орендувати. Існує велика кількість нюансів, які впливають на співвідношення витрат і прибутку.
У цьому бізнесі необхідно враховувати сезонність. На зимовий період будівництво часто припиняється, що призводить до зменшення замовлень, у той час, як влітку і навесні обсяги виробництва можна збільшити. На даний момент досить актуально починати виробництво металочерепиці - бізнес план виробництва обов'язково повинен враховувати той факт, що в цьому бізнесі важлива масштабність роботи, при маленьких обсягах і прибуток буде на відповідному рівні. 12


 

Категория: Бизнес | Просмотров: 1008 | Добавил: dangerlive123 | Теги: бизнес-план, новости бизнеса, производство металлочерепицы – бизн, бизнес, бизнес-идеи | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
20:19
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage one
Thanks for one's marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will be sure to bookmark your blog and may come back down the road. I want to encourage one

21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

07:48
Hey there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then
Hey there would you mind letting me know which hosting company you're using? I've loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then

23:35
This article is in fact a pleasant one it assists new web viewers, who are wishing in favor of blogging.
look at my page
https://woollei.com/2024/03/25/17008/ pomata per dolori articolar
This article is in fact a pleasant one it assists new web viewers, who are wishing in favor of blogging.
look at my page
https://woollei.com/2024/03/25/17008/ pomata per dolori articolar

11:47
Hi there, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.
look at my page
https://luxuriousrentz.com/1956735-2/ crema n
Hi there, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing data, that's actually fine, keep up writing.
look at my page
https://luxuriousrentz.com/1956735-2/ crema n

21:30
Мы компания SEO-экспертов, специализирующихся на продвижении сайтов в поисковых системах.
Мы получили признание за свою работу и хотим поделиться с вами нашим опытом и навыками.
Какие пр
Мы компания SEO-экспертов, специализирующихся на продвижении сайтов в поисковых системах.
Мы получили признание за свою работу и хотим поделиться с вами нашим опытом и навыками.
Какие пр

21:11
Мы группа специалистов по поисковой оптимизации, работающих над увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
Мы добились впечатляющих результатов и предлагаем вам восп
Мы группа специалистов по поисковой оптимизации, работающих над увеличением посещаемости и рейтинга вашего сайта в поисковых системах.
Мы добились впечатляющих результатов и предлагаем вам восп

22:53
Наша команда искусных специалистов проштудирована предоставлять вам новаторские приемы, которые не только гарантируют надежную протекцию от мороза, но и дарят вашему домашнему пространству трендовый в
Наша команда искусных специалистов проштудирована предоставлять вам новаторские приемы, которые не только гарантируют надежную протекцию от мороза, но и дарят вашему домашнему пространству трендовый в

04:28
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сборка и сварка двутавровых балок видео</a>
<a href=http://zmkshop.ru/uslugi/izgotovlenie-i-montazh-metallicheskikh-ferm/>сборка и сварка двутавровых балок видео</a>

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166