Кава з собою стає все більш популярним і сьогодні вже важко уявити, що зовсім недавно ця послуга була недоступна більшості наших співвітчизників. Зараз, гарячий гіркий напій можна купити навіть на кожній великій зупинці, як у мегаполісах, так і в зовсім маленьких містах. Але, головне, що для підприємця, який бажає спробувати себе в новій справі, при вірному підході - це прибутковий бізнес.
До реалізації такої ідеї зазвичай застосовують один з наступних підходів:
• Реалізація кави прямо на вулиці.
• Продаж кави з собою в повноцінному кафе.
Перший варіант більш доступний, адже для приготування кави вам потрібно невелике приміщення, в якому встановлена машина для приготування кави і, можливо, асортимент солодощів, які часто купують до кави, щоб перекусити «на ходу».
Головне тут - вдало розташувати свою точку для продажу кави, і по-справжньому якісний продукт. А значить, економити на обладнанні - на кава-машині - не можна.
Ви можете зупинити свій вибір на одному з варіантів:
• Професійна машина, для приготування кави, з трубками для збивання молока і досить великим бойлером, від семи літрів. Інакше ви не зможете запропонувати готовий продукт клієнту достатньо швидко. Ще однією обов'язковою умовою стане мінімальна механізація пристрою, ви не можете втрачати час на налаштування, кава з собою - це продукт, який купується і вживається дуже швидко.
• Якщо витрати на професійну машину ви дозволить собі не можете або немає можливості її встановити, можна встановити автоматичну машину для його приготування. У цьому випадку, вам не потрібен кваліфікований працівник. Але тут зверніть особливу увагу «посадці» апарата, ви повинні мати можливість готувати великі обсяги каву з собою у високих склянках.
В обох випадках, площа приміщення залежить від того, скільки місця займе обладнання - кава-машина, кавомолка, бойлер, в якому буде нагріватися вода для приготування інших гарячих напоїв, адже використовувати в цій якості машину для приготування кави не раціонально.
• Ще один підхід при організації бізнесу каву з собою - кава в капсулах. Цей варіант не так поширений і використовується тільки тоді, коли приготування і продаж кави з собою можлива лише на дуже маленькій площі, до трьох метрів квадратних. Собівартість цього напою трохи вище, ніж при використанні класичною технологією.
Продаж кави з собою в кафе.
Ще один варіант - реалізувати кави в паперовій посуді прямо в кафе. Якщо воно у вас є, достатньо знайти постачальника стаканчиків і розповісти покупцеві про таке нововведення. Інакше - доведеться відкривати кафе, а в цьому випадку продаж кави з собою, це скоріше додаткова послуга, в основному клієнти будуть приходити до вас, посидіти в затишній атмосфері. Але продумуючи бізнес-план, обов'язково включите в нього ще одне джерело доходу, що не вимагає особливих витрат - приготування кави з собою.
 
|