Вторник, 22.07.2025, 07:16
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2012 » Январь » 29 » Бізнес-план ресторану


 


13:37
Бізнес-план ресторану
   Багато підприємців, що визначилися з конкретною ідеєю для бізнесу, ставлять питання, як відкрити ресторан? У цьому розділі сайту можна абсолютно безкоштовно викачати типовий готовий бізнес-план ресторану. Якщо Ви хочете відкрити ресторан, наш бізнес-план припаде Вам дуже до речі. Пам'ятайте, відкриття ресторану - це крок на шляху до успіху Вашого бізнесу. А наш бізнес-план зробить цей шлях простіше.
   Багато початкуючих підприємців розглядають відкриття ресторану як прекрасний шанс заявити про себе у бізнесі. Інші хочуть продемонструвати своє бачення справжнього ресторану. Але у будь-якому випадку для відкриття ресторану потрібний чіткий і точний бізнес-план. Ми представляємо Вашій увазі типовий готовий бізнес-план ресторану. Він допоможе Вам розібратися не лише з тим, як відкрити ресторан, але і з тим, скільки варто відкрити ресторан.
   1. Оглядовий розділ
а) Найменування проекту - відкриття ресторану, розрахованого на 50 посадочних місць.
б) Організаційно-правова форма - індивідуальний підприємець.
в) Міра успішності проекту - відкриття ресторану є досить витратним способом відкриття власного бізнесу, проте при належній реалізації і застосуванні грамотних технологічних і маркетингових прийомів цей вид бізнесу може приносити стабільний і високий прибуток.
   2. Опис підприємства
Передбачається відкриття ресторану на 50 посадочних місць. Ресторан повинен відповідати вимогам санітарно-епідеміологічних служб, а також вимогам і обмеженням російського законодавства. Зараз воно вимагає сукупної наявності площі з розрахунку 5 квадратних метрів на одного відвідувача. Таким чином, сумарний метраж усіх приміщень ресторану має бути не менше 250 квадратних метрів.
   Крім того, необхідно розробити концепцію ресторану. Зараз можна діяти в трьох напрямах.
а) відкриття демократичного ресторану, розрахованого на відвідувачів середнього класу
б) відкриття елітного ресторану, розрахованого на відвідувачів з високим рівнем доходу
в) відкриття тематичного ресторану, розрахованого на відвідувачів, що належать до певної соціальної, громадської або культурної групи.
   Після оформлення концепції ресторану необхідно перейти до створення дизайну, розробки меню, а також визначиться з ціновою політикою закладу, виходячи з фінансових можливостей цільової аудиторії.
   3. Опис послуг
Як правило, ресторан надає наступний комплекс послуг :
а) організація якісного харчування(сніданок, ланч, бізнес-ланч, вечеря)
б) організація вечірнього відпочинку цільової аудиторії
в) свята і вечори для клієнтів
г) забезпечення корпоративних клієнтів
   На власний розсуд Ви можете додати або прибрати ряд послуг, що надаються.
Обслуговування в ресторані йтиме через систему офіціантів. Режим роботи з 12.00 до 02.00 або цілодобово залежно від попиту на послуги.
   4. Аналіз ринку
У цьому розділі необхідно дати детальний опис ринку ресторанних послуг у Вашому населеному пункті. Як показує практика, незважаючи на велику кількість закладів цього типу, попит на послуги ресторанів продовжує рости. У більшості регіонів нашої країни можна спостерігати стійку тенденцію зростання купівельної спроможності громадян.
   5. Виробничий план
В першу чергу необхідно підібрати приміщення, в якому буде розташований ресторан. Тут можна піти двома шляхами - узяти приміщення в довгострокову оренду або придбати відповідне приміщення у власність. Який варіант віддати перевазі залежить від Ваших стартових можливостей.
   Також для повноцінної роботи ресторану Вам потрібно буде закупити нове високотехнологічне устаткування. Рекомендуємо для приготування їжі придбавати устаткування зарубіжних виробників, а для виробничих і господарських потреб підійде устаткування російського виробництва. Оцінка вартості устаткування - 1.500.000 рублів.
   6. Фінансовий план
Розрахувати приблизний доход ресторану можна таким чином - середню щоденну кількість клієнтів необхідно помножити на середній чек і відняти сукупні витрати(оренда, зарплата персоналу, податки, побори держструктур). Спробуємо розрахувати приблизний доход ресторану розрахованого на 50 чоловік.
   25х2000=50.000 рублів/добу(при максимальній місткості ресторану в 50 чоловік при розрахунках необхідно враховувати лише 50% відвідуваності)
50.000х30=1.500.000 рублів/місяць
   1.500.000 - 1.000.000(100.000 - оренда, 300.000 - фонд заробітної плати, 300.000 - податки, 300.000 - побори)  = 500.000 рублів чистого доходу.
   Варто відмітити, що вартість оренди і поборів в різних регіонах може відрізнятися як у бік зменшення, так і у бік збільшення, причому іноді дуже істотно.
   Тепер поговоримо про окупність ресторану. Як показує практика, окупність ресторану складає біля одного року. Таким чином, створення цього бізнесу є малоризикованим і інвестиційною привабливою справою.
   Інформація надана за матеріалами сайту  www.businesscircle.ru
   Фото з сайту  www.grandhotel.lviv.ua


 

Категория: Бизнес | Просмотров: 3534 | Добавил: dangerlive123 | Теги: новости бизнеса, бизнес, бизнес-план ресторана | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-

06:35
Wow! Great thinikng! JK

00:59
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.

23:29
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!

22:00
Check that off the list of things I was couefsnd about.
Check that off the list of things I was couefsnd about.

20:27
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.

19:42
I can already tell that's gonna be super heulflp.
I can already tell that's gonna be super heulflp.

18:46
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166