Четверг, 17.07.2025, 01:10
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2014 » Март » 2 » Бізнес-план ресторану - від розташування до клієнта


 


15:41
Бізнес-план ресторану - від розташування до клієнта
Припустимо, ви плануєте вкласти інвестиції в ресторанний бізнес, яка кількість грошових коштів знадобитися для цього і як правильно ними розпорядитися, щоб вкладені гроші принесли максимальний дохід, тож бізнес-план ресторану - від розташування до клієнта.
На сьогоднішній момент ресторанний бізнес користується великою популярністю у інвесторів. При першому визначенні кількості планованих вкладень в ресторан, фахівці радять відштовхуватися з розрахунку 1 тисячі $ на 1м2 приміщення. При правильному підході, вже через 4 місяці ресторанний бізнес почне збільшувати зростання обороту, а через 2 роки приносити прибуток (термін окупності). Мінімальна рентабельність становить 20 %, а середня приблизно 25 %.
Ресторанні класифікації
Розмір вкладень і майбутній прибуток залежить від масштабу і рівня бізнесу: ви можете зайнятися організацією звичайного кафе, бару чи відкрити ресторан класичного типу, існують так само різні поєднання типу бар-ресторан, кафе-бар і т.д. Як правило, ресторани поділяються на 3 класи: «люкс», перший і вищий. Існує й інша градація: ресторани, орієнтовані на середній клас, елітні і звичайні фаст-фуди.
Як відкрити свій ресторан
Для бажаючих зайнятися ресторанним бізнесом існують 2 шляхи: купити вже готовий бізнес або вкласти гроші в створення нового ресторану. Якщо ви хочете обзавестися рестораном, в якому буде втілена ваша ідея, в такому разі, більше підходе 2й варіант. Як правило, починати бізнес слід зі створення ідеї, яка стане втіленням готового ресторанного бізнесу. Далі визначитися з розташуванням ресторану. Для початку необхідно вибрати приміщення. У так званих «спальних» районах, оренда приміщення починається від 200 $ за 1м2. У бізнес-центрах і сучасних торгових комплексах, вартість може починатися від 1 тисячі $ за 1м2.
Далі необхідно провести маркетингові дослідження, за допомогою можна звернутися до фахівців, які надають дані послуги. Вони проведуть аналіз, вивчать потік людей поблизу приміщення, основні споруди та будівлі поблизу майбутнього ресторану, конкурентне оточення, наявність парковки, зручності під'їзду, можливості зовнішнього оформлення, платоспроможність потенційних клієнтів. За підсумками аналізу, орієнтуючись на отримані дані формується декілька або одне концептуальне рішення, яке в свою чергу пропонується на розгляд замовникові. Вартість досліджень з боку, коштуватиме близько 3 тисяч $.
Назва ресторану
Вибір назви - це головна складова успіху майбутнього закладу. Крім того, що назва повинна відповідати формату ресторану, воно так само зобов'язана мати передісторію, якийсь міф. Саме на цю ідею, повинна спиратися рекламна компанія при розробці PR - акцій.
Скільки потрібно інвестувати і який прибуток можна отримати?
® Фаст-фуд
Середній чек становить 25 грн. Денний оборот - 2000 $ на 50 посадочних місць. Стандартний фаст-фуд може приносити приблизно 100/200000 $ прибутку на рік. Первинні вкладення - від 100 до 200 тисячі $.
® Ресторан середнього класу
Дохід близько 100/350 тисяч $ на рік. Первинні вкладення - 250 тисяч $.
® Дорогий ресторан (елітний)
Дохід близько 500 до 800 тисячі $ на рік. Вартість відкриття ресторану - від 1 мільйона $ і вище.
Вибір кухні
Від вибору кухні безпосередньо залежать багато технічних питань: вибір устаткування, технічний план приміщення, формування концепції закладу. Практично всі ресторани ставлять тематичну спрямованість свого закладу: автомобільну, домашню, спортивну, мисливську і т.д. Заклад, який не має тематики, ризикує стати непомітним на загальному тлі конкурентів.
Необхідні документи для відкриття ресторану
Перше, що потрібно зробити оформити договір оренди, а так само його реєстрацію. Далі потрібно отримати ліцензію на продаж роздрібного типу тютюну та алкоголю, свідоцтво про внесення до загального торговий реєстр, висновок СЕС, дозвіл від пожежної інстанції, узгодження з приводу реклами зовнішнього типу, укласти договір на дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію та вивіз сміття, встановлення пожежної та охоронної сигналізації.
Персонал
Ключові фігури в ресторанному бізнесі - це керуючий і шеф -кухар. Саме ці люди, можуть допомогти у вирішенні багатьох питань, а саме вибір кухні, підбір і покупка інвентарю, формування концепції, розробка технологічного плану. До того ж ці особи наймають весь наступний персонал для повного функціонування ресторану.
Обладнання
Якість і ціна техніки залежить від виробника. Найбільш низькі ціни у російського виробника ресторанної техніки, однак якість тут не найкраще. Найбільш професійне обладнання і цілком за прийнятну ціну, можна придбати у італійських виробників. А найкраще - це інвентар німецького виробництва, безумовно його вартість відповідає якості. Прекрасна репутація у англійської техніки, яка так само коштує не дешево.
Важливими деталями в ресторанному бізнесі, є автоматизація обліку та системи контролю. На даний момент існують кілька варіантів: R- Keeper - досить дорогий варіант, однак самий «просунутий», «Ресторан 2000» - альтернативний варіант, «1С» - класична система обліку.
Сьогодні, ми докладно розглянули бізнес-план ресторану - від розташування до клієнта, у висновку, хотілося б додати важливу річ як «розкрутка» бізнесу: регулярно оновлюйте меню, періодично міняйте оформлення залу (частково, у вигляді нових деталей), подбайте про вивіску, вона повинна бути яскравою і привабливою, реклама в Інтернеті (відмінний варіант «розкрутки»), виготовлення фірмової продукції (келихи, запальнички, сірники, посуд), в пригоді також стане рекламная рассылка по электронной почте, сподіваємося ваш бізнес буде процвітати кожен день!
Інформація надана за матеріалами сайту www.bbcont.ru
Фото з сайту www.jobstm.ru


 

Категория: Бизнес | Просмотров: 908 | Добавил: dangerlive123 | Теги: новости бизнеса, бизнес-план, бизнес, бизнес-план ресторана | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-

06:35
Wow! Great thinikng! JK

00:59
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.

23:29
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!

22:00
Check that off the list of things I was couefsnd about.
Check that off the list of things I was couefsnd about.

20:27
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.

19:42
I can already tell that's gonna be super heulflp.
I can already tell that's gonna be super heulflp.

18:46
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166