Вторник, 22.07.2025, 23:16
Приветствую Вас Гость

Поиск
Меню сайта
Реклама

Новости
Реклама

Соц закладки
Идея Банк

Полезные товары

Главная » 2012 » Май » 7 » Равликовий бізнес


 


15:12
Равликовий бізнес
Мова піде не про равликів, які терзають полуницю й інші наші ласощі, а про їх вихованій родича. Виноградний слимак, вона ж Helix pomotia - досить великий наземний черевоногих молюсків. Харчові наземні молюски, відомі під назвою "виноградні равлики", є традиційним делікатесним продуктом в ряді країн Західної Європи, Америки і Південно-східної Азії. М'ясо та ікра равликів мають не тільки прекрасні смакові якості, але і, враховуючи зміст великої кількості легкозасвоюваних білків, вітамінів і мікроелементів, надзвичайно корисні, мають стимулюючий вплив на організм. Крім того, равлик служить сировиною для виробництва різних медичних препаратів, що сприяють активізації життєвих процесів і омолодження організму.
З давніх часів виноградної равлику приписують чудодійний вплив на чоловічу потенцію. Це й не дивно: в м'ясі равлика знаходиться 70% білка і 30% амінокислот. Цього достатньо, щоб вилікувати не лише від сексуальних проблем, але і від інших неприємностей зі здоров'ям. Але найбільше Helix pomotia відома як натуральна "віагра": ще до сих пір на Кіпрі у понтійських греків равлики вважають виключно чоловічий їжею, жінки їх не їдять.
Напевно, саме через цю обставину основними споживачами равлики в світі вважаються велелюбні французи. Адже не дарма французи - визнані гурмани - вважають страви з равликів одним з найсмачніших делікатесів. Більш того, щоб задовольнити попит населення на цю продукцію, Франція, де вирощування равликів поставлено на промислову основу, імпортує їх з інших країн. Тисячі тонн на рік! Не жарт чи сказати: равлики, запечені з сиром, крекери з філе равликів паніровані, равлики по-лімузинська, плакія з равликів, всякі паштети та салати ... Французи, як, втім, і німці, й іспанці, а також представники інших європейських народів, ці страви обожнюють. Тому равликовий бізнес, який активізувався останнім часом в Росії, Білорусі та Україна орієнтується саме на експорт до Франції.
Батьківщиною равликів прийнято вважати Італію. Легіонери римської імперії брали в похід равликів як продукт харчування. Пізніше, за часів колоніальних захоплень, французи в африканські колонії завезли безліч равликів. Роль її розповсюджувачів зіграли і німецькі ченці. У середньовіччя вони культивували їх на капустяних плантаціях і їли під час постів. З Німеччини равлик розповзлася по сусідніх країнах, в південні і східні райони Європи: Бельгію, Данію, Голландію і південну Швецію. Нині виноградна равлик проживає в Прибалтиці, Україні, Білорусі, Молдові, Криму.
Щорічне споживання равликів перевищує 100 000 тонн, причому попит на них регулярно перевищує пропозицію і з маркетингових досліджень західних фахівців в Європі задовольняється не більше ніж на 60-70%. Збирати равликів в західноєвропейських країнах майже призупинили: практично вся земля окультурена і немає великих природних популяцій молюсків. Потреби ринку задовольняються в основному за рахунок імпорту живих молюсків з країн Східної Європи і Південно-західній Азії, а також штучного розведення.
Розведення равликів або геліцекультура - порівняно нова галузь сільськогосподарського виробництва. Її інтенсивний розвиток в останні 20 років показує, що при невеликих капіталовкладеннях цей напрям агротехнічної діяльності може в найкоротші терміни дати великий економічний ефект.
В Україні та інших країнах СНД равлики до недавнього часу практично не споживалися. Але ситуація змінюється. Зараз страви з наземних молюсків подаються в престижних ресторанах, а напівфабрикати з них продаються в супермаркетах великих міст, причому вся ця продукція завозиться з Франції та інших країн Західної Європи. У той же час в Україні, Білорусі та південних областях Росії є великі природні запаси равликів і сприятливі умови для їх розведення.
Перші письмові свідчення про харчове використанні великих равликів відносяться до античних часів. У Стародавньому Римі блюдо з равликів було обов'язковим атрибутом банкетів і, крім того, використовувалося як лікувальний засіб.
Високу цінність лікувальних властивостей продуктів з равликів визнавали і в середньовіччі. Відвари і екстракти з м'яса равликів прописували при шлунково-кишкових захворюваннях, використовували їх при лікуванні гнійних ран, затяжних кровотечах і очних захворюваннях.
Ще з античних часів м'ясо равликів рекомендувалося вагітним жінкам. У наш час його призначають в їжу годуючим матерям, дітям та дорослим людям при захворюваннях, які вимагають регенерації і зміцненню кістково-хрящової тканини, зокрема, при хондроза, колагенози, туберкульозі кісток і променевої хвороби. Такі призначення пов'язані з високим вмістом в м'ясі равлика солей кальцію.
Основні споживачі м'яса равликів - Іспанія, Італія, Франція, Греція, Бельгія та Швеція. Франція щорічно імпортує близько шести тисяч тонн м'яса равликів в живому і замороженому вигляді.
Збір, а також розведення виноградного равлика, смакові і лікувальні якості якої давно оцінили європейці, може стати прибутковим бізнесом і в Україну. Зайнятися цим може практично кожен. Маючи кілька соток тінистого саду (равлики люблять тінь), будь-який бажаючий може зайнятися їх розведенням на своїй ділянці.
Але запаси равликів у природі не нескінченні. І тому, щоб не порушувати природний баланс, в європейських країнах, а також Росії, Білорусі, Литві, Молдові почали будувати равликові ферми.
Є такі "піонери" і в Україну. Наприклад, один з магнатів "равликів" зізнався, що первинні інвестиції в нетрадиційне справу були просто смішними: покупка бензину для автомобіля - щоб поїздити по околицях і назбирати першу партію равликів, будівництво загородки і закупівля корми - висівок.
Розведення равликів в штучних, "тепличних" умовах є також гарантією того, що м'ясо, яке продається, буде вільним від різних забруднень - важких металів, пестицидів та іншого. Розмножуються равлики добре. Тільки їм потрібен простір. Нормальні умови для їхнього життя створені тоді, коли 40-50 равликів (тобто близько кілограма) живуть на 1 квадратному метрі.
У равликів потомство приносить кожна особина. Раз на рік, навесні, вони відкладають по 40-60 яєць. Потомство росте досить швидко і в штучних умовах набирає товарний вага приблизно за півтора року (у циклі "весна-осінь-весна"). "Товарним" вважається вага в 20-25 грамів і розмір близько 5 см. Навіть якщо частина нового покоління не виживе, все одно кожна равлик приносить в означений період до 1 кг приплоду. А витрачається на 1 кг делікатесу 2 кг корму. Таким чином, з 100 кг равликів можна отримати кілька тонн приплоду. Чим не бізнес?
Але, як і всякий інший бізнес, розведення равликів вимагає професіоналізму і грамотного підходу. А ще терпіння.
Інформація надана за матеріалами сайту www.farmer-business.info
Фото з сайту www.segodnya.ua  


 

Категория: Фермерский бизнес | Просмотров: 4511 | Добавил: dangerlive123 | Теги: новости бизнеса, бизнес-план, бизнес, улиточный бизнес, бизнес-идеи | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
2 Анатолій  
0
Продам равликів Ахатина Фуліка
Продам улиток Ахатина Фулика

Размещение рекламы без ведома администратора запрещено.

1 Ірина  
1
Продам равликів по 1кг.

Имя *:
Email *:
Код *:
Минута доброты
Кредит

Блок-инфо
Кредит

Коментарии
21:17
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo

06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug

23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-

06:35
Wow! Great thinikng! JK

00:59
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.
I'm not easily imrsseped but you've done it with that posting.

23:29
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!
Deadly accurate answer. You've hit the buyllese!

22:00
Check that off the list of things I was couefsnd about.
Check that off the list of things I was couefsnd about.

20:27
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.
Big help, big help. And suilpeatrve news of course.

19:42
I can already tell that's gonna be super heulflp.
I can already tell that's gonna be super heulflp.

18:46
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.
Thanks for spending time on the computer (wnritig) so others don't have to.

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 166