Майонез - один з
найбільш споживаних харчових продуктів. Статистика свідчить, що щорічно кожен
росіянин споживає в середньому до 3 кг цієї апетитної приправи. Отже,
організувати свій бізнес в цій сфері може бути дуже прибутковою справою. Але
тут все залежить від правильного підходу до організації бізнесу.
Як показують
опитування серед початкуючих підприємців, простота виробництва, високий попит і
рентабельність цього виробництва називаються ними серед причин, по яких вони
бачать цей бізнес привабливим для старту малого і середнього бізнесу. Чом би
Вам не погодитися з думкою більшості?
Розпочнемо з
того, що з'ясуємо, що майонез є емульсією, до складу якої входить маслинова або
високорафінована соняшникова олія (40-60%) і водна суміш, що складається з
оцту, солі, гірчиці, крохмалю, яєчного порошку і ароматизатору.
Виробниче
приміщення повинне відповідати встановленим санітарним нормам. Щоб отримати
документи на приміщення, необхідно пройти процедуру узгодження в СЄС. Після
отримання усіх дозволів в приміщенні встановлюється спеціальне устаткування для
виробництва майонезу. Як правило, до складу комплекту входять: - Стіл
робітник(острівний) - Модуль
технологічний універсальний - Ваги
технологічні до 100 кг - Дозатор рідких
і в'язких продуктів - Установка
фасувально-пакувальна Продуктивність
такого устаткування складає від 1000 до 1500 літрів за зміну. Вартість
устаткування складає близько 500.000-700.000 рублів.
Увесь
технологічний цикл проходить під контролем кваліфікованого технолога, оскільки
будь-яке порушення неминуче погіршує якість майонезу. Вибір устаткування багато
в чому залежить від передбачуваного обсягу виробництва і можливості максимально
швидкої і повної реалізації зробленого продукту.
Тепер поговоримо
про технологію виробництва майонезу. Виробничий цикл ділиться на 4 етапи. На
першому етапі здійснюється підготовка компонентів. Другий етап - приготування
пасти, третій - майонезної емульсії. На завершальному четвертому етапі
здійснюється фасовка, упаковка і маркіровка продукту.
Найбільш простий
і дешевий спосіб розфасовки - в пластмасові контейнери. Його недолік - недовгий
термін зберігання. Використання як упаковка скляні банки - більше трудомісткий
спосіб, але скляна тара гігієнічна і забезпечує тривалий термін зберігання
майонезу, при цьому сама фасувальна лінія коштує недорого. Якщо зроблений
вибір на користь лінії по розфасовці в полімерні одноразові пакети, то треба
знати, що вона найдорожча і продуктивна. Продукція в ній добре зберігається і
її дуже зручно перевозити. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.cook.i.ua
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-