Бізнес по
виробництву овочевих консервів тісно прив'язаний до місць традиційного
розведення овочів. Так,
більше половини всіх підприємств - 63%, зайнятих виробництвом овочевих
консервів знаходяться в південному регіоні, тоді як на центральні райони і
Поволжя доводиться відповідно близько 30 і 6%. При
такому підході вдається значно знизити витрати виробництва.
Овочеві
консерви, включають в себе кілька основних груп - натуральні овочеві, закусочні
і мариновані консерви. Крім
цього, варто виділити в окрему групу овочеві обідні консерви, вжиті після
розігріву, а також дитячі та дієтичні.
Розвиток
бізнесу з виробництва овочевих консервів багато в чому залежить від вибору того
чи іншого методу консервування, що в свою чергу залежить від видів,
властивостей сировини і призначення готового продукту. При
цьому незалежно від методів консервування, необхідно зберегти сировину і
приготувати з нього продукт з високою харчовою цінністю.
Щоб
почати свій бізнес з виробництва овочевих консервів, необхідно придбати або
взяти в оренду підходяще для розміщення потужностей виробниче приміщення,
площею не менше 150 квадратних метрів.
Після
цього можна переходити до придбання обладнання. На
сьогоднішній день обладнання для виробництва овочевих консервів пропонують як
вітчизняні, так і закордонні постачальники. Важливо
працювати безпосередньо з виробником, так як хороший виробник не тільки продає
Вам обладнання, а й виробляє його налаштування та встановлення своїми силами.
Необхідно
також найняти персонал, який буде заготовляти сировину, обслуговувати лінію з
виробництва овочевих консервів, займатися технологічними процесами і збутом.
Вкрай
важливо дотримуватися технологію виробництва овочевих консервів, щоб отримувати
продукцію високої якості. Рекомендуємо не економити на
технологію.
На
підприємствах харчової галузі, пов'язаних з консервацією овочів, сировина
зберігають за допомогою вуглекислого газу, охолодження, високого осмотичного
тиску, антисептиків, термічної обробки, стерилізації фільтруванням і
електричним струмом, асептичного консервування та іншими.
Натуральні
овочеві консерви - це напівфабрикати, з яких в подальшому готують салати,
вінегрети, перші і другі страви. На
прилавках магазинів натуральні овочеві консерви представлені зеленим горошком,
стручкової квасолею, цукрових кукурудзою, цілими натуральними томатами, цвітною
капустою, гарнірами з буряка і капусти, натуральним солодким перцем, пюре зі
шпинату і щавлю, овочевих маринадів.
Для
виготовлення натуральних овочевих консервів використовуються цілі або різані
овочі, які заливаються розчином кухонної солі або цукру. Вони можуть також мати вигляд
овочевого пюре.
Слід
враховувати, що овочі - продукт в основному швидкопсувний і час їх доставки до
моменту переробки не повинно перевищувати 12:00. Спочатку
сировину завантажується в очисну машину, де відбувається відділення дрібних
домішок. Після
цього воно піддається доочищенню і промиванні і відділенню легковагих і важких
домішок.
Наступний
етап - бланшування в гарячій воді при температурі 90-950С. За
допомогою автоматичних наповнювачів проводиться фасування сировини по банкам в
співвідношенні 60-65% овочі, а решта заливка - 3% розчин кухонної солі,
нагрітий до температури 800. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.foodmarkets.ru
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-