Виробництво
замороженого тіста по праву вважається одним з перспективних напрямків малого
та середнього підприємництва. Потенційними
клієнтами в даному випадку можуть стати домогосподарки, котрі воліють
використовувати вже готове тісто, а також безліч кафе і кондитерських, що
спеціалізуються на випічці хлібобулочних виробів.
Виробництво
тіста складається з декількох етапів, куди входять підготовка сировини, заміс
та освіта тесту. Якщо
воно призначене для випічки конкретних виробів, то його додатково піддають
розпушуванню і бродінню.
В
процесі замісу виходить однорідна маса, що складається з води, дріжджів,
борошна, солі та інших компонентів. Для
цього необхідно мати спеціальне обладнання - тістомісильну машину.
Потім
отриману масу розділяють на частини, виробляють нарізку для подальшої заморозки
та упаковки. Ці операції
проводяться на формувальному обладнанні. На
заключному етапі вироблене тісто поміщається в морозильні камери, де піддається
заморожуванню.
Якість
замороженого тіста багато в чому залежить від інгредієнтів і особливо борошна. Підприємці
зі стажем настійно рекомендують не економити і використовувати для приготування
замороженого тіста борошно тільки вищої якості.
Сьогодні
для цього бізнесу можна придбати тістомісильні машини як вітчизняного, так і
імпортного виробництва самої різної продуктивності. Для
початку цілком підійде машина з невеликою ємністю, приблизно на 40 літрів.
Приміщення
для виробництва тесту має відповідати санітарним нормам, в ньому повинні бути
водопровід і каналізація, кімната для зберігання інвентарю, склад, раковина для
миття рук і мийка для інвентарю. Для
роботи цілком достатньо технолога і дві зміни робітників по дві особи і водія,
який буде здійснювати розвезення готового тіста на автомобілі з холодильною
камерою. Інформація надана за матеріалами сайту www.businesscircle.ru Фото з сайту www.hombiz.ru
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blo
06:24
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
Hi! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when browsing from my apple iphone. I'm trying to find a theme or plug
23:48
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-
Зараз кав'ярні набувають великої популярності, тому відкрити власну кав'ярню дуже вигідно, кого цікавить дане питання ось тут також є цікава інформація http://biznesua.com.ua/yak-vidkriti-kav-